Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky nakládané od tety Jitky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 421 kJ /
1 296 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64,04 g
Sůl160,00 g
Sacharidy324,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem.
Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka. Krok 2: Do jedné 750 ml lsklenice dáme asi po deseti kuliček nového koření, pepře a čtyři kousky bobkového listů, asi dvacet hořčičných semínek a pár snítek kopru a několik plátků mrkve. Krok 3: Přelijeme nálevem až po hrdlo, může být i horký, dáme víčka a zavaříme v zavařovací hrnci.

Zveřejněno 27. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky nakládané od tety Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVPB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky nakládané od tety Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVPB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Proč umělé sladidlo, když je tam cukr?8-(

Pokud nenakládám do Deka, ve kterém je jako konzervant kyselina benzoová, tak okurky (i houby atd..) také steriluju. Kdysi se Deko používalo myslím více, maminka s ním nakládala do velkých pětilitrovek pod celofán. Teď s ním řeším postupný sběr hub a okurek - do pětilitrovky uvařím Deko podle návodu, blanšírované houby (nebo omyté okurky) do ní postupně házím a když je plná, do čerstvého nálevu přendám do jednotlivých sklenic - klidně po týdnu i déle, jak se naplní:-)

Vzhľadom k tomu, že je tam veľa octu, nemôžu sa žiadne nakladané uhorky skaziť (pokiaľ tam nespadne nejaká omrvinka a nekontaminuje obsah). Doma sme nikdy uhorky nesterilizovali, zaliali sme ich nálevom a zatvárali gumovými veľkými viečkami, aké boli napr, na rybách ( nakladali sme do 5 l a 3 l fliaš).
To, že sa objaví niekde biely jemný povlak neznamená, že sa uhorky skazili, ony iba prešli ďalším kvasením. Sú plne jedlé, akurát oproti pôvodným trocha kyslejšie.;-)

Vlasta Dostálová 28. 7. 2016 09:10
Tento recept mám již asi půl století vystřižený ze Zemědělských novin na znojemské okurky, je to však s tím rozdílem, že těch cukerinů je jen 50 koleček a docela to stačí. Koření se tam dává kolečko cibule, několik koleček /asi 3/ mrkve, lžička hořčičného semínka, tři hřebíčky, dvě kolečka křenu, kus kopru a dva menší lupínky bobkového listu. To se pak zalije nálevem, buď teplejším, aby byly okurky kyselé dříve a nebo studeným, to pak trvá asi tak týden po sterilování asi při 80 stupních vařící vody a 25 minutách. Dělám to v malé obyčejné pračce, kam se vejde 18 sklenic, vždy 9 nad sebou. Když je teplota na 80 st. a trvá to 25 minut, potom všechnu vodu hadicí vyleju a nechám ještě v té pračce chladnout. Protože tam není žádný konzervační přípravek, je nutné občas lahve zkontrolovat, zda se nekazí /nálev se zakalí a zbělá/:-D:-D

Nové korenie aj bobkový list sú silno aromatické, aj mne sa to zdá mnoho. Dávam oveľa menej, raz som to prehnala a nechutili nikomu. Asi máme iné chute. (Keď to preženieme s bobkovým listom v hocijakom jedle, je výsledok dosť zlý.)
A ešte dotaz:to biele je chren?

Sklenice je opravdu 750 ml, ale okurky takto děláme asi 20 let, a vždy jsou výborné i našim kamarádům moc chutnají:-)

Tiež sa mi to zdá veľa...na 1 fľašu dávam 1 bobkový list, 2 ks nové korenie a 5 ks čierne korenie:https://www.toprecepty.cz/recept/2349-rychle-naloz...
To korenie ešte by ušlo, ale 4 bobkové listy, to je veľa, to prebije všetko, teda podľa môjho názoru.;-)

Do každé sklenice 10 kuliček nového koření a 4 bobkové listy? Jednou jsem to takhle přehnala a okurky nebyly vůbec úspěšné;-) Opravdu litrové sklenice? Ty běžné, na které se dávají víčka, mají 720 ml.

Tématické fráze:
nakládané okurky, nakládané okurky recept, recept na nakladané okurky, americke nakládané okurky, nakladane houby v deku, okurky nakládané, nakládané okurky s dekem, recept nakladane okurky, okurky v deku, nakladane okurky deko, nakladané okurky v deku, nakládaný kopr, nakladany okurky, houby nakládané v deku, nakládané houby deko, nakladané okurky recepty, recepty nakládané okurky, nakládané okurky z deka, recepty na nakladane okurky, okurky deko recept

Suroviny:
voda, ocet, cukr krystal, sůl, cukerin, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná, mrkev, kopr

Přidat fotografie receptu