Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta po námořnicku

Vepřovou kýtu po námořnicku můžete znát také pod názvem hamburská kýta. Toto jídlo patří mezi ty pokrmy, jejichž receptura je léty ustálena a existuje snad jen málo důvodů ke změně. Připravit ji můžete jako sváteční rodinné jídlo.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 390 kJ /
1 527 kcal
Bílkoviny206,39 g
Tuky53,57 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,71 g
Sůl3,85 g
Sacharidy49,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu šunky a 1 okurku nakrájíme na hranolky a maso s nimi prošpikujeme. Krok 2: Na oleji rychle opečeme ze všech stran připravené maso, pak ho vyjmeme a odložíme stranou. Krok 3: V prázdném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a opečeme ji lehce dozlatova. Krok 4: K zelenině vrátíme maso, přidáme plátek citronu, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Krok 5: Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Z omáčky vyndáme zbytek citronu a zeleninu rozmixujeme. Krok 6: Mouku rozmícháme v troše studené vody a omáčku zahustíme. Přilijeme mléko, přimícháme hořčici a dobře provaříme. Krok 7: Pak omáčku dochutíme smetanou. Krok 8: Zbylou šunku a okurku nakrájíme na nudličky a před vypnutím přidáme do omáčky. Krok 9: Podáváme s kynutým knedlíkem.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 27. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9vO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9vO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Uvaril som, je to výborné! Vďaka za recept, pridávam foto. :yes:

Dnes jsme měli ke svátečnímu obědu a moc jsme si pochutnali. Je to takové jemné, lahodné. <3

hospodyne: Nechápu ten rozdíl "Hamburská kýta" versus "Kýta po námořnicku", vždyť něco hamburského je vždy spjato s přístavem a námořníky. Je to téměř totéž, jako bych tvrdil, že "česká svíčková" a "svíčková po česku" je úplně něco jiného.

:yes::yes::yes:<3pěkný recept a krásná fotečka :-K

radekhk: no a mě třeba chuť slaniny a smetany prostě k sobě zrovna nepasuje. Takže 100 lidí = 100 chutí. Lidi si pořád nemohou zvyknout na to, že i vaření se někam posouvá. Už tolik nefrčí takové to staročeské těžké vaření. Naopak se recepty odlehčují. Každý si v receptu najde tu svou vlastní cestu, protože každý máme v puse úplně jiné chuťově pohárky;-)

:-KJá musím oponovat. Omáčka je velmi lahodná a malí vnuci ji upřímně milovali. Proč by tam mělo být koření jako na svíčkovou a slanina. Pak chutnají tyto omáčky na jedno brdo. Je to o zvyku. Proč by měla omáčka k vepřovému chutnat stejně jako k hovězímu? Paní Helena se ohání 40letou praxí kuchařky, ale autorka receptu nepíše, že je to hamburská. Je to kýta po námořnicku:-):-)

No taková vepřová kýta co se omylem protáhla kolem kuchyně...Prvně: do základu aspoň trochu slaniny,pak koření co dělá tuhle omáčku specifickou chutí a dále čím to proboha zahušťuješ,sem patří pravá klasická jíška a né nějaká zátřepka ze čtvrté cenové a na závěr není od věci už do vypnuté omáčky dát kousek studeného másla,omáčka tak získá krásný lesk .

Jitka: PAK SE JÍT NAUČIT VAŘIT :-//

Uvařeno, snědeno, vynikající. Jen jsem vynechala mléko. děkuji za recept.:yes: Určitě nedělám naposledy:-8

Sobinka: děkuji za zprávu, jsem ráda, že jste si pochutnali :-)

Po citronu to bylo dakorát dost kyselé.Jak říkám omáčka se srazila a chut žádná. Soli bych tam musela vysypat docela dost aby to mělo nějakou chut.Podle mně by to měla být omáčka něco jako svíčková(ale možná se pletu) a tam patří bob.list,nové koření,celý pepř možná kdybych to tam dala tak by to mělo lepší chut.

Jitka: Možná, že zrovna tady je ta chyba, že jste očekávala chuť svíčkové, ale v tom se právě tahle liší, že tam není stejné koření. Citrónu se tam má dát jen jeden plátek a jen vyvařit, omáčka po něm není vůbec kyselá. Jinak nevím, co mám líp poradit, snad jen, abyste raději zůstala u té svíčkové.

Včera jsem dělala tuto omáčku a můžu říct že dopadla katastrofálně.Byla úplně bez chuti!!! Mléko se v té omáčce srazilo,možná by bylo lepší napsat že se to neleje do horké omáčky,pro začátečníky je to dost důležité!!! A hlavně to vůbec nemělo žádnou chut!!! Už to nikdy dělat nebudu.Pro mně velké zklamání.

Jitka: tak to opravdu nevím, kde se stala chyba. Mléko do horké omáčky nebo polévky liju běžně a ještě se mi nestalo, že by se srazilo. Omáčku ochutí citrón, hořčice, sůl, pepř a šunka, všechno jí dá nějakou chuť, nevím, proč ta Vaše byla bez chuti, možná chyba lidského faktoru?

dnes jsem uvaril <3 maso spikonane sunkou a okurkou proste lahoda diky za recept.:-O:-O:-Q:-Q

aje11: tak to mě fakt potěšilo, že jste si pochutnali ;-)

No paráda!!! Jen já fakt nemusím kýtu. Použila bych asi plecko :-):yes:

Jana Remkova: Jano, každému, co jeho jest, změnám se meze nekladou ;-):-D

To je ale Hamburská kýta na smetaně.:-D

Angel 666: Promiňte- ale jen tím , že jste vynechala divoké koření, se recept nijak neliší - od správné hamburské kýty / Jsem vyučená kuchařka se 40 - letou praxí/ :-O

Zobrazit 2 starší odpovědi

Krásně připraveno i naservírováno:-8:-K

Anna Kocikova: Drahuško, děkuji :-K:-K:-K

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty pro začátečníky, recepty z vepřové kýty, veprova kyta recepty, vepřové maso po námořnicku, recept z veprove kyty, veprova kyta recept, vepřová kýta, omačka z vepřové kýty, co z vepřové kýty, recept vepřová kýta, omáčka z vepřové kýty recept, omacky z veprove kyty, omáčka z kyty, vepřová kýta omáčka, recepty vepřová kýta omáčka, vepřová kýta omáčky, kytá vepřová recepty, vepřová plec po namořnicku, kyta, maso po námořnicku

Suroviny:
kýta vepřová, šunka vepřová, okurky sterilované, sůl, pepř, cibule, mrkev, celer, petržel, citron, hořčice plnotučná, mouka hladká, mléko, smetana, olej

Přidat fotografie receptu