Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitné rohlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 926 kJ /
2 133 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky43,85 g
Vláknina26,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,02 g
Sacharidy362,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout. Krok 3: Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9-12), z každého uděláme bulku a po několikaminutovém odpočinku je rozválíme do oválu a pak svineme do rohlíku.
Každý svinutý rohlík ještě lehce poválíme, aby se utužily vrstvy. Krok 4: Rohlíky necháme nakynout na plechu, pak potřeme vodou, posypeme semínky (kdo má rád) a upečeme (230°C/12-15min).

Zveřejněno 28. 7. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7B18

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7B18

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tonja: jezus, já to takhle nemyslela! :-K Jen jsem si představila, jak já - dnes už babička - s láskou vzpomínám, jak nám naše babička pekla třeba .... klobásníky ve tvaru silných rohlíků a my ji u toho pozorovali a těšili se na ně. Nebo nás nechávala vytvarovat si svého vlastního pajtáše <3 Prostě - mnoho milých vzpomínek a já doufám, že i vnuk si vzpomene např. na to. jak jsme spolu tvarovali přílohové kynuté knedle, a ona se rozhodl, že z těsta udělá raději "sněhuláka" :-D:-D

cathleen: ??? ... ještě neumírám.

Tonja: <3 Jednou budou na dědečkovo vypékání s láskou vzpomínat! :-8

Dnes jsem do 6 kousků zapekl párečky (na přání našich vnuků).

Tonja: mám radost, díky :-K Je to takové....obyčejné pečivo s lehce neobyčejnou chutí :-D

Velmi dobré. Další druh pečiva, který budu dělat často.

tazziczech: zkuste dát včelí med ;-)

lze ta sladěnka nahradit i klasickým cukrem nebo něčím?Děkuji za info ;)

Nádhera-ukládám :yes:

Omlouvám se, asi hloupý dotaz -co je to sladěnka? :-) Jinak vypadají úžasně... :-p

Luxusní.:yes::yes:

<3 ty jsou :yes::yes::yes:

Krásné:yes:

cathleen: Děkuji za info :-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
žitné rohliky recept, žitny rohlík recept, žitné rohlíky, recept na žitné rohlíky, domácí žitný rohlík, žitny rohlik recepty, top recepty žitne rohlíky, pšenično žitné domácí rohlíky, domácí rohlíky psenicno zitne, domácí žitné rohlíky, recept na žitný rohlík, psenicno žitné housky, žitný rohlík, pšenično žitné pečivo, recepty na žitné rohliky, žitné rohlíčky recept, psenicno zitne pecivo recept, pšenično žitné rohlíky a chleba recepty, recept na domácí zitno pšeničné pečivo, recepty na žitný rohlík

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí, sladěnka, voda, olej, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu