Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové knedlíčky

Co by to bylo za sváteční zlatavý vývar bez játrových knedlíčků! Jejich příprava není těžká a zvládne ji každá, i začínající kuchařka. Knedlíčky polévku nejen doplní, ale i jemně provoní tak, že ji hrdě můžeme podat ke svátečnímu nebo nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 122 kJ /
507 kcal
Bílkoviny36,48 g
Tuky11,51 g
Vláknina7,98 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 623 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. pak vypneme a necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím umeleme játra najemno. Do mísy s namletými játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a opepříme. Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme trochu strouhanky. Krok 3: Namočíme si ruce ve vodě a tvarujeme malé knedlíčky. Odkládáme je na prkénko. Krok 4: Pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků. Zkusíme překrojením jednoho knedlíčku, zda jsou hotové.

TIP: Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky

Zveřejněno 28. 7. 2016

Poznámka autora Dooga

Měkké a nadýchané knedlíčky určitě ocení celá rodina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9xY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9xY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Taky musím tento postup zkusit, dosud jsem cibulku nedávala, já to vždy udělám naráz v sekáčku, začnu česnekem, přidám játra, vajíčko, máslo, sůl, pepř, kmín, majoránku, tu nejraději čerstvou a zahustím strouhankou, někdy do ní přidám namleté kukuřičné lupínky. Chvíli nechám odležet a pak už také jen "tvaruji". Tyto budou určitě skvělé,, těším se na ně <3:-):-K:yes:

yanull: Nevím jestli je to tou osmaženou strouhankou nebo čím, ale knedlíčky jsou krásně nadýchané a měkké.<3

Líbí, vyzkouším.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jatrove knedlicky recept, játrové knedlíčky, recepty.cz jatrové knedlíčky, recept játrové knedlíčky, jak dlouho vařit játrové knedlicky, recepty játrové knedlíčky, recept na jatrove knedličky, recept na jatrove knedličky, nadýchané játrové knedlíčky, játrové knedlíčky bez strouhanky, recepty na játrové knedlíčky, játrové knedlíčky bez vajička, nejlepší játrové knedlíčky, jádrové knedlicky, top recepty játrové knedličky, játrové knedlíčky postup, játrové knedlíčky do polévky, jak dlouho se vari jatrove knedlicky, játrové, jatrove knedličky bez strouhanka

Suroviny:
játra, cibule, strouhanka, máslo, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu