Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí hřbety zbavíme biskupů, očistíme je, osolíme a posypeme lehce paprikou. Dáme péct na cca 150 st C . Brambory mezitím oloupeme a vložíme do kastrůlku s osolenou vodou a trochou kmínu. Krok 2: Když už jsou hřbety na 70% hotové, tak začneme vařit brambory. Těsně před koncem pečení i vaření osmahneme na pánvičce kolečka cibule. Z uvařených brambor uděláme kaši, do které přisypeme parmezán + trošku másla a pořádně rozkvedláme. Krok 3: Ledvinky vyjmeme od kosti a dáme na talíř společně s br.kaší a brusinkami. Viz foto.

Zveřejněno 31. 7. 2016

Poznámka autora cekrops

No, je to spíš taková chuťovka pro jednoho. Jo a zbytek masa samozřejmě nevyhazujeme. Použijeme ho na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0MB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0MB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cekrops: To nejsou brzlíci, ale ledviny - podívejte se na anatomii ptáků...

Mirka: Jak to tak vypadá , tak jsem žil doteď "v omylu" :-8 Budu to muset přepsat ... Trapas....

Aha , už chápu....

hosta: Jak vidím ,tak dost lidí asi nikdy nejedlo kuře. Brzlík je tam,kde se spojují obě stehna. Je "schovaný" těsně u páteře a jsou dva (každý z jedné strany). Vždycky když si občas koupím celé grilované kuře ,tak právě tyto dva brzlíky jím jako první. Jsou fakt dobré !

Zobrazit 2 starší odpovědi

Čemu nerozumíte ? Nevíte co je to kuřecí brzlík ?

Brzlíky?

Tématické fráze:
anatomie kuřete, plnený brzlík, kuře brzlík, dušený brzlík, kuřecí ledninky, drubezi ledvinky, brzlík recept, kde má kuře brzlík, brzlík pečený na másle recepty, ku%c5%99ec%c3%ad+ledvinky

Suroviny:
hřbet kuřecí, brambory, parmazán, paprika sušená sladká, brusinky, cibule, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu