Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kugeľ na sladko

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 903 kJ /
2 128 kcal
Bílkoviny49,56 g
Tuky19,46 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 244 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy426,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryžu uvaríme, jablká nakrájame na rezance (na hrubom strúhadle). Krok 2: Ryžu zmiešame s vajcami, jablkami, hrozienkami, ochutíme škoricou, cukrom, štipkou soli. Krok 3: Dáme do vymasteného pekáča a pomaly pečieme asi 45 minút. Krok 4: Podávame s kompótom.

Zveřejněno 14. 5. 2009

Poznámka autorky tejaja

Jedlo je zo židovskej kuchyne. Je to niečo iné ako ryžový nákyp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kugeľ na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOk6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kugeľ na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tejajo, já bych si dala hned:-p. Ty máš spostu receptů, do kterých bych šla, ale když to ukážu doma, tak mi to neprojde.:-( Já mám chlapce masožravce. :-D;-)

tejajo - moc pěkné :-p:yes:

Hrozienkami nešetrite, a zapekajte to pomaličky, tak na 150 °C, každý kugel, aj slaný, sa pečie dlho a na nižšej teplote. V židovských rodinách sa kedysi pripravoval v noci z piatka na sobotu, pretože v sobotu sa nesmelo robiť nič, ani variť.

mám rýži nasladko velmi ráda, a tohle je opravdu jednoduchá a lákavá úprava :yes:, jen ti mojí lumpíci to nechtějí, ale třeba se "polepší" :-)

;-):yes: Díky, Terezko

Nepolieva sa to ničím, ale podáva sa s kompótom, môžeš to poliať kompótovou šťavou. Idem ten kompót doplniť. Ryžu varím vo vode, ale skôr by som povedala, že dusím. Bez ohľadu na to, kde ryžu používam, dusím ju, len ak to má byť na sladko, tak bez oleja, cibule a pod., len osolím a zalejem malým množstvom vody. Je chutnejšia ako varená vo väčšom množstve vody.

Tak, tenhle "rýžový nákyp" Se mi zamlouvá! A má se to taky pak pocukrovat a polít máslem?:-)Mńam!!:yes: Jo a Terezko, ta rýže se vaří ve vodě?:-O

Tématické fráze:
ravioli recept na sladko, rýže na sladko, jídla na sladko, rýže nasladko, čočka na sladko, rýže nasladko recept, cibule na sladko, ravioly na sladko, ravioli na sladko, recepty na sladko, rýže ma sladko, židovský kugel, jídlo na sladko, zidovske jidlo, recept na ryzu na sladko, židovský recept-na sobotu, kugl rýžový, rýže na na sladko, jednoducha ryze nasladko, bezmasý segedín

Suroviny:
rýže, rozinky, jablko, vejce, cukr, sůl, skořice

Přidat fotografie receptu