Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba - hvězda

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 956 kJ /
1 901 kcal
Bílkoviny57,85 g
Tuky10,60 g
Vláknina25,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy380,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V podstatě se dá použít jakékoliv pevnější těsto na chleba (toto bylo kváskové). Tohle těsto je snad nejjednodušší, používám ho nejen na denní chleba, ale kdykoliv chci vyzkoušet tvarování. Dobře se s ním pracuje.

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísímě těsto, které necháme nakynout - u kváskového to trvá déle, něco kolem 1,5-2 hodin. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, oddělíme z něj čtvrtinu a vyválíme na větší, tenký plát.
Střed plátu potřeme olejem.
Z většího zbytku těsta uděláme bulku, kterou položíme doprostřed naolejovaného místa. Krok 3: Podle fotek kouli těsta zabalíme, překrývající se okraje můžeme máznout vodou, aby se lépe přilepily. Krok 4: Tak, jak leží balíček na stole (spojem nahoru) ho přeneseme na plech s pečící fólií.
Nerez kartou nebo jakoukoliv širší rovnou hranou balíček rozřežeme a všechny cípy obrátíme ven ze středu - jako je vidět na fotce. Krok 5: Necháme vykynout, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 10. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba - hvězda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1v4G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba - hvězda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1v4G

Marie

Komentáře (15)

:-O nádhera :yes:

Teda nic proti, ale tohle je návod a ne recept a ten Vy tady dáváte vždy všem do zdobení:-):-)

cathleen: ;-):yes:

Zobrazit starší odpověď

Ty jsi hvězda;-):-):yes:

Jsem ráda, že se hvězda líbí - kolikrát už opravdu nevím, jak vytvarovat chlebík, abychom neměli pořád bochníček nebo šišku :-D (ne že by nebyly šišky a bochníky dobré!)
Jsou to jakoby dalamánky, pospojované dohromady - každý si uloupne svůj ;-)

casino: přidala jsem ještě jednu fotku, kde je lépe vidět lupen, který se nad každým cípem hvězdy při pečení odchlípne...opravdu vhodné pro milovníky kůrek:yes:

Tak totok se mi líííbííí<3
Z chlebíků mám nejraději kůůůrčičky a že tento jich má požehnaně:yes::yes::yes:

Pěkný chlebíček ;-):yes:

Krasna hvezda :yes:, deda ma moji solidaritu ;-)

děkuji za info

pěkné, jen mě zajímá, jaký je průměr kruhu před rozložením na hvězdu

Daniela B: tak, abys ten balíček v pohodě rozřízla - tu poslední jsem "rozřezávala" obracečkou, balíček měl průměr kolem 10-12 cm.

Bezva :yes::yes:

Teda ty už si ale vymýšlíš....:-D:yes:

hosta: nene :-8 tohle jsme pekli i fotili s vnukem;-) a u hotového bránili okvětní lístky před dědečkem, který si chtěl "jen tak trochu loupnout" :-D

Tématické fráze:
zdobení chleba, nejjednodušší chleba, hvezda postup, recept na chleba nejjednodušší, postup při tvarovani cheba, tvarovani kvaskoveho chleba, nejjednodušší recept na chleba, postup zdobení chleba, nejjednodušší recept na chleba, nejjednodussi kváskový chleba, hvězda recept, chlebove hvězdy, zdobeni kvaskoveho chleba, recepty hvězda, chleba zdobeni, tvarovani chleba, zdobení chlebů, nejjednodušší chléb recept, nejjednodusi recept na chleba, zdobení kvaskoveho chleba

Suroviny:
kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl, olej

Přidat fotografie receptu