Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš, hovězí či vepřový

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patas6811

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 866 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny336,12 g
Tuky37,22 g
Vláknina79,98 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,00 g
Sacharidy148,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme. Krok 2: Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké papriky a protlaku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky tymiánu, 3 stroužky nasekaného česneku…hala bala :) Krok 3: Když je cibulka krásně tmavá až do hněda a někde se jeví místy mírně spáleně, je hotová, zeslabte zdroj tepla a přidejte drcený kmín, tymián, pár vteřin zasmažte do tuku, česnek také mírně zasmažte (ne dlouho, 30 sekund až minutka-hořkne s barvou), poté sladká paprika 15 vteřin do tuku a rajský protlak, mícháme, vytvoří se hnědo červený ZÁKLAD s odděleným tukem, cca minutka. Krok 4: Zesílíme plamen a hned přidáme maso 1,5 kg-2 kg : (děleno) 4 prostě následně po 2 minutách 4 x velké hrsti masa, pokaždé zatáhneme, promícháme (1-2 minuty), pokud by vše mělo tendenci se mírně napalovat nevadí, je třeba to odrazit 1 dcl vody či krapet víc, odvařit a pokračovat…nyní přidáme zbytek přísad kromě majoránky a zbytku česneku… promícháme. Zalejte vývarem, vše přiveďte k varu i s mícháním ode dna (MÁTE FINÁLNÍ ZÁKLAD) a poté vařte na mírném až středním ohni či jiném zdroji, 1 a 1/2 hod. až 1 a 3/4 hod.(hovězí) nebo 1 a 1/4 hod.(vepřové) do měkka, ale ne moc úplně měkké, aby se nerozpadlo, nyní můžete (NEMUSÍTE) maso vyndat, guláš přepasírovat, je pak sametově jemný, přidat česnek, zahustit, případně dochutit…sůl opatrně, guláš může mít 15% úbytek tekutiny. Provařte a vráťte maso, vypněte a nadrhněte sušenou majoránku.

Zveřejněno 12. 8. 2016

Poznámka autora patas6811

Hele ta barva, povedl se? :) Jestli jsem něco zapomněl, tak se omlouvám, co člověk to recept.

Papiňák: hovězí kostky 25-30 minut pískacího varu, pak dojít

vepřové kostky 15-20 minut pískacího varu, pak dojít

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš, hovězí či vepřový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l971

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš, hovězí či vepřový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l971

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Gulášek se mi líbil už jak na fotce, tak i po přečtení postupu při vaření a hlavně se mi zalíbil tím, že se zahuštuje brambory.
Za mě mohu guláš doporučit je opravdu výborný :-K<3

Guláš vařím téměř stejně, dnes z plecka. Je výborný bez masoxu a s vývarem..a přidávám foto..:-K

Tématické fráze:
hovězí a vepřový guláš, hovězí guláš, vepřový a hovězí guláš, jak dlouho vydrzi guláš, hovězí veprovy gulaš, vepřový guláš recept, 48965 top recepty, vepřový guláš, hovězí guláš recept, veprovy gulaš s majorankou, hovezi gulas jemný, hovezi a veprovy gulas recept, vepřový guláš z trouby bez soli, hovězí guláš recepty, guláš z hovězí s veprovym, hovezi veprovy guláš recept, gulas hovezi veprovy, gulas hovezi veprovy, jak dlouho vydrží hovězí guláš, vepro hovezi gulas

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, protlak rajčatový, vývar hovězí, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř mletý, masox, tymián sušený, paprika sušená pálivá, majoránka,

Přidat fotografie receptu