Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová špikovaná plec nadivoko

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min 25 minut dušení v tlakovém hrnci+20 minut provařování omáčky

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, 25 minut dušení v tlakovém hrnci+20 minut provařování omáčky)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 178 kJ /
1 477 kcal
Bílkoviny91,35 g
Tuky105,03 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,92 g
Sacharidy36,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje.
Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením Divočina. Krok 2: Mezitím na oleji do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na kusy nakrájenou mrkev, celer a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Krok 3: Na tento základ přidáme maso a orestujeme ze všech stran. Podlijeme tak do 3/4 výšky masa vodou, popřípadě vývarem. Přidáme bobkový list a nové koření, tlakový hrnec zavřeme a od doby varu dusíme 25-35 minut (podle kvality masa). Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme je a odložíme bokem.
Vyndáme koření a zeleninu dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 5: V hrníčku rozšleháme ve smetaně hladkou mouku a přes sítko ji vlijeme do zeleninového základu. Důkladně pozvolna provaříme, minimálně 20 minut. Můžeme dochutit několika kapkami octa. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 16. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová špikovaná plec nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjzy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová špikovaná plec nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjzy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

radekhk: už zde není, dívá se na nás shora, stačí :-*

Jednak nechápu autora receptu proč pouze půl cibule když cibule jak známo dělá chuť celému pokrmu.... Vepřová plec a v podstatě jakákoliv její úprava je do hodiny měkká , tady mi vaření v tlakovém či jiném hrnci nedává smysl , ten pomaléj hrnec mne nějak neuchvátil ,to co on svedu i v obyčejném

Měli jsme dnes k obědu. Vařila jsem v pomalém hrnci. Maso jsem nejprve obalila v mletém divokém koření, opekla na pánvi na sádle, pak jsem přidala nakrájenou zeleninu. Přendala jsem do pomalého hrnce, zalila hovězím vývarem a vařila asi 4,5 hodiny. Zeleninu do omáčky jsem jen propasírovala přes sítko. Nechtěla jsem tam dávat všechnu. Bylo to výborné a určitě jsem nevařila naposledy.

<3Super:-K:yes:

Diskuze mimo recept přesunuta sem, kde můžete pokračovat
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4081

Zuzana: cca 1:30-2:00hod tu blbost tl.hrnec určitě nepoužívej.
:yes:

Jana Remkova: Tlakový hrnec sice urychlí proces vaření, ale výsledný efekt - struktura uvařeného masa se pomalému vaření rozhodně nevyrovná! A to ani není nutné mít pomalý hrnec, stačí dát na nízký stupeň do trouby a péci pomalu! :-D

Zobrazit 16 starších odpovědí

Zásadně bez tl.hrnce,maso je pak mnohem lepši asi tak o 100%

:yes:;-)

jak dlouho se bude vařit bez tlakového hrnce? Nepoužívám jej.

Jana Remkova: taky tlakáč pořád..:yes:

Zobrazit starší odpověď

:yes::yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
top recepty vepřová plec, vepřové plecko recepty, vepřová plec recepty, vepřová plec, vepřové plecko, špikovaná vepřová plec, vepřová plec recept, vepřová plec nadivoko, špikovaná plec, veprova plec vcelku recept, vepřove pleco, vepřová plec špikovaná, vepřová plec vcelku, vepřová plec špikovaná slaninou, pečená vepřová plec špikovaná, top recepty z vepřového plec masa, co varit z veprove plece, vepřové na divočině, vepřove pleco nadivoko, plec z divočiny

Suroviny:
plec vepřová, slanina uzená, koření divočina, bobkový list, koření nové koření, mrkev, celer, rajče, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, smetana ke šlehání, ocet

Přidat fotografie receptu