Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na liškách

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 806 kJ /
2 344 kcal
Bílkoviny152,60 g
Tuky123,64 g
Vláknina32,88 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy142,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme na kostičky. Lišky očistíme a posekáme včetně nožiček. Do hrnce nalijeme olej, vhodíme nasekanou cibuli a tu smažíme dozlatova. Vložíme maso obalené česnekem a opékáme ze všech stran. Přihodíme nasekané lišky, dvě lžičky hrubé mořské soli, lžičku kmínu a půl lžičky mletého pepře a přidáme převařenou vodu nebo hovězí vývar a dusíme pod pokličkou 2 hodiny. Krok 2: Po dvou hodinách přidáme thajskou omáčku a dusíme další hodinu. Jakmile je maso zcela měkké, uděláme si z pohankové mouky a vody tekutou jíšku ve skleničce a vlijeme k masu. Mícháme až je omáčka správně hustá. Odstavíme a jdeme na brambory. Krok 3: Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky, které v utěrce osušíme. Vložíme je do pekáčku, zakapeme olejem, přidáme sůl a kmín, promícháme a dáme péct do trouby dozlatova. Na talíř dáme pečené brambory, flák hovězího masa a vše zalejeme liškovou omáčkou. Mńaminy!
PS: pokud nechcete, aby se pečené brambory přichytily k pekáčku, vymazejte pekáček máslem a pravidelně (po cca 10 minutách) brambory promíchávejte...

Zveřejněno 20. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na liškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9vy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na liškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9vy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí na liškách, hovězí krk recepty, hovezi krk priprava, hovězí maso na liškách, hovezi s liskovou omackou, hovezí krk, recept hovězí na liškách, recepty z hovězího krku, recept na hovezi na liskach, hovezi nudlicky s liskami, hovězí recepty, lišky recepty, příprava hovězího krku, hovězí krk recept, hovezi krk s omackou, hovezi na liskach recept, jak připravit hovězí krk, hovezi v receptech, hovezi pecene s liskami, omáčka na liškách

Suroviny:
krk hovězí, houby lišky, česnek, cibule, omáčka sladkokysela thajska, mouka pohanková, kmín celý, brambory, olej

Přidat fotografie receptu