Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 21,28 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 189 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 18,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na mírném plameni do mírného rozpadnutí rajčat.
Krok 2: Mezitím na vedlejší ploténce v menším kastrůlku / rendlíku přivedeme k varu mléko, vsypeme kukuřičnou krupici a ztlumíme plamen. Osolíme, přidáme bylinky a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, pořádně promícháme a ještě minutku povaříme.
Krok 3: Hotovou polentu naservírujeme na talíř a přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Nakonec můžeme ozdobit čerstvými salátovými lístky nebo čerstvými bylinami ze zahrádky.
Zveřejněno 20. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogAY
Moje poznámka
Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogAY
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 9 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 15 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 17 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 20 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 9 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 11 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 11 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 11 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 11 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
polenta recept,
polenta s rajcaty,
rajčatové passaty,
vejce po provensálsku,
pečená cizrna po římsku,
cizrna po provensálsku,
rajčatová possenta,
rajčatová polenta,
pečená rajčata po provensálsku,
omeleta s polentou,
gnocchi po provensalsku
Suroviny:
olej olivový,
cibulka jarní,
rajče,
passata rajčatová,
mléko,
krupice kukuřičná,
koření provensálské,
sůl,
vejce
Komentáře (3)