Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Špízy s ovesnými vločkami
Přidáno před 10 hodinami
Americké lívance
Přidáno před 14 hodinami
Ledvinky na smetaně
Přidáno před 15 hodinami
Bylinkový věnec
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové bulky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové odřezky s fenyklem a cibulí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny kynuté buchty
Sirenis před 4 hodinami
Mřížkovaný tvarohovo-rumový koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Domácí zázvorový sirup
vaclavlouzecky před 5 hodinami
Ovar a sulc
SILAROVA.L před 6 hodinami
Řezy s Vitacitem
KachnaM před 6 hodinami
Květák s hráškem na paprice
michael_cook23 před 7 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Huhla007 před 7 hodinami
Biskupský chlebíček II
lili před 8 hodinami
Zemlbába - žemlovka
Petissek před 10 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (10)