Cuketové lasagne
Objevte lahodnou a zdravější alternativu k tradičním lasagním s naším receptem na cuketové lasagne. Šťavnaté plátky cukety nahrazují těstoviny, zatímco bohatá vrstva masové omáčky a krémového bešamelu dodává pokrmu neodolatelnou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 807 kJ / 1 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,82 g |
Tuky | 32,43 g |
Vláknina | 15,69 g |
Cholesterol | 251 mg |
Sodík | 871 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 66,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve podélně nakrájíme cuketu na co nejtenčí plátky, ty pak osolíme a opepříme z obou stran a necháme odpočinout. Cuketa se nám začne potit. Po 15 minutách cuketu osušíme papírovou utěrkou. Plátky naskládáme na větší plech a dáme asi tak na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 2: Mezitím nekrájíme cibuli nadrobno, mrkev a celer najemno nastrouháme. Na trošce másla v pánvi necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme zeleninu. Po chvíli přidáme trochu vývaru (jen aby se to nepřipalovalo) a pak i maso. Ochutíme rozdrceným česnekem a chvíli dusíme. Podle potřeby přidáváme vývar. Po 5-10 minutách přidáme rajčata, chvíli zase podusíme a pak ochutíme bazalkou a libovolným kořením.
Krok 3: V rendlíku na středním plameni necháme rozpustit máslo, pak přidáme mouku a hned musíme začít míchat. Když se nám vytvoří těstíčko, nalijeme do rendlíku mléko a zamícháme. Snažíme se o úplné rozpuštění hrudek. Když toho dosáhneme, nastrouháme do bešamelu trochu muškátového oříšku a osolíme a opepříme.
Krok 4: Pokud se rozhodneme pro bezlepkový bešamel, jeho příprava je ještě jednodušší. V rendlíku ohřejeme mléko (pozor na připálení), přidáme tavený sýr i parmezán a necháme rozpustit. Ochutíme muškátovým oříškem a solí a pepřem.
Krok 5: Nyní už je čas vrstvit. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno nalijeme trošku bešamelu. Následuje vrstva cukety, masová směs, bešamel (ten můžeme ještě posypat sýrem, pokud ho máme dost). Takové vrstvy by nám měly vyjít 3, ale záleží na tom, jak velkou máme mísu.
Krok 6: Navrstvené „lasagne“ dáme péct do trouby. Po 20 minutách posypeme povrch sýrem a už jen počkáme než se rozteče a zapeče dozlatova. Po vyndání mísy z trouby je nejlepší chvíli počkat s porcováním, jídlo se nám tak zatáhne a bude se s ním lépe zacházet.
Zveřejněno 26. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqZ8
Moje poznámka
Cuketové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqZ8
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 36 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 39 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
cuketove lasagne,
lasagne z cukety,
lasagne s cuketou,
cuketove lazane,
cuketové lasagne bez masa,
cuketové lasagne se sýrem,
lazaně z cukety,
cuketove lasane,
lazáně s cuketou,
co s velkou cuketou,
lasane z cukety,
lasane s cuketou,
cuketové lasagne recept,
cuketova lasagne,
cuketové lazagne,
recept na cuketové lasagně,
cuketový lasagne,
lasagne s cukety,
recept na lasagne s cuketou,
recept cuketove lasagne
Suroviny:
cuketa,
cibule,
mrkev,
celer,
maso,
česnek,
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
koření,
vývar masový,
sýr tvrdý,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
sýr tavený,
parmazán,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře