Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové lasagne

Objevte lahodnou a zdravější alternativu k tradičním lasagním s naším receptem na cuketové lasagne. Šťavnaté plátky cukety nahrazují těstoviny, zatímco bohatá vrstva masové omáčky a krémového bešamelu dodává pokrmu neodolatelnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varousove

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 807 kJ /
1 149 kcal
Bílkoviny142,82 g
Tuky32,43 g
Vláknina15,69 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 871 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy66,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve podélně nakrájíme cuketu na co nejtenčí plátky, ty pak osolíme a opepříme z obou stran a necháme odpočinout. Cuketa se nám začne potit. Po 15 minutách cuketu osušíme papírovou utěrkou. Plátky naskládáme na větší plech a dáme asi tak na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 2: Mezitím nekrájíme cibuli nadrobno, mrkev a celer najemno nastrouháme. Na trošce másla v pánvi necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme zeleninu. Po chvíli přidáme trochu vývaru (jen aby se to nepřipalovalo) a pak i maso. Ochutíme rozdrceným česnekem a chvíli dusíme. Podle potřeby přidáváme vývar. Po 5-10 minutách přidáme rajčata, chvíli zase podusíme a pak ochutíme bazalkou a libovolným kořením. Krok 3: V rendlíku na středním plameni necháme rozpustit máslo, pak přidáme mouku a hned musíme začít míchat. Když se nám vytvoří těstíčko, nalijeme do rendlíku mléko a zamícháme. Snažíme se o úplné rozpuštění hrudek. Když toho dosáhneme, nastrouháme do bešamelu trochu muškátového oříšku a osolíme a opepříme. Krok 4: Pokud se rozhodneme pro bezlepkový bešamel, jeho příprava je ještě jednodušší. V rendlíku ohřejeme mléko (pozor na připálení), přidáme tavený sýr i parmezán a necháme rozpustit. Ochutíme muškátovým oříškem a solí a pepřem. Krok 5: Nyní už je čas vrstvit. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno nalijeme trošku bešamelu. Následuje vrstva cukety, masová směs, bešamel (ten můžeme ještě posypat sýrem, pokud ho máme dost). Takové vrstvy by nám měly vyjít 3, ale záleží na tom, jak velkou máme mísu. Krok 6: Navrstvené „lasagne“ dáme péct do trouby. Po 20 minutách posypeme povrch sýrem a už jen počkáme než se rozteče a zapeče dozlatova. Po vyndání mísy z trouby je nejlepší chvíli počkat s porcováním, jídlo se nám tak zatáhne a bude se s ním lépe zacházet.

TIP: Jak připravit lasagne - oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 8. 2016

Poznámka autorky varousove

Správně se do lasagní dává mleté hovězí, ale já použila kuřecí prsa nakrájená na kostičky a také to bylo moc dobré. Sýr na posypání může být parmezán, čedar, mozzarella i eidam.

Když uděláte bezlepkovou verzi bešamelu, celé jídlo bude vhodné pro bezlepkovou dietu.

Mé další recepty najdete zde: https://varousove.wordpress.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqZ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqZ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cuketove lasagne, lasagne z cukety, lasagne s cuketou, cuketove lazane, cuketové lasagne bez masa, cuketové lasagne se sýrem, lazaně z cukety, cuketove lasane, lazáně s cuketou, co s velkou cuketou, lasane z cukety, lasane s cuketou, cuketové lasagne recept, cuketova lasagne, cuketové lazagne, recept na cuketové lasagně, cuketový lasagne, lasagne s cukety, recept na lasagne s cuketou, recept cuketove lasagne

Suroviny:
cuketa, cibule, mrkev, celer, maso, česnek, rajče, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, koření, vývar masový, sýr tvrdý, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, mléko, sýr tavený, parmazán, ořech muškátový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu