Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupové rizoto aneb "krupoto" s ajvarem a hříbky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 743 kJ /
2 568 kcal
Bílkoviny60,77 g
Tuky29,47 g
Vláknina74,36 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy480,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvaříme kroupy.
Před přípravou kroupy vložíme do nádoby se studenou vodou, řádně propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy ještě jednou propláchneme, osolíme, přidáme bylinky i s olejem a vaříme pod poklicí doměkkka (cca 30 minut). Krok 2: Po uvaření necháme kroupy asi tak 5 minut dojít, potom přecedíme a dáme do hlubší misky. Krok 3: Mezitím na sádle orestujeme jednu pokrájenou červenou cibuli. Přidáme orestovat také okrájené a očištěné plátky hříbků s drceným kmínem. Vmícháme pokrájená omytá rajčátka a dál dusíme doměkka. Krok 4: Houby s rajčátky smícháme s uvařenými kroupami. Podle sebe osolíme a opepříme. Do směsi zamícháme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme polévkou lžíci ajvaru. Vše dobře promícháme a podáváme.

Zveřejněno 29. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové rizoto aneb "krupoto" s ajvarem a hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYWl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové rizoto aneb "krupoto" s ajvarem a hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYWl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To vypadá báječně, mám moc ráda kroupy, určitě vyzkouším! <3 Ale prosím, co je to ajvar? Vařím jen občas, ale moc ráda jím! :-D

Skvělý recept ! Kroupy naše rodina miluje, vařím je často. Přidávám do polévek a různě, třeba nastavenou bramborovou kaši s kroupama, ale nejradši je máme jen tak, uvařené, do nich prolisuju česnek a přidám lžičku másla. Léčitelé tvrdí, že by každý měl sníst týdně alespoň 1 lžíci krup, je to nejlepší rejžák na střeva. Děkuju za tento recept, vyzkouším a určitě nám bude chutnat.:yes::-D

sikulka7: děkuji, vyzkoušejte, dejte vědět :-) já zase ob den 2 stroužky česneku pokrájím a sním po snídani, taky prý rejžák:-K

Tématické fráze:
polevka z ajvaru, recepty s ajvarem, špenátové krupoto, kroupové rizoto, kroupové recepty, top recepty kroupove rizoto, krémové krupoto, kroupové rizoto se špenátem, rizoto s fazolemi a ajvarem, krupoto s hlivou, recept kroupové rizoto, zapečene kroupy s hřibky, krupoto s hribkama, rizoto s fazolí s ajvarem, kroupove rizoto s kurecim masem, bylinkové krupoto, hříbkové krupoto, recepty na hříbky, rizeto s ajvarem, polévka s ajvarem

Suroviny:
kroupy, houba hřib, sádlo, kmín drcený, sůl, pepř, česnek, petrželka, ajvar, cibule červená, rajče cherry, olej

Přidat fotografie receptu