Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 146 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,76 g |
Tuky | 20,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 536 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, po krajích nařízneme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Udržujeme v teple. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a přidáme ocet. Vejce vyklepneme do hrnečku. Ve vodě utvoříme vír / např. vařečkou / a vejce do něho z hrnečku opatrně vyklepneme. Vaříme cca 3 minuty a vyndáme vejce děrovanou naběračkou. Stejně připravíme i druhé. Krok 3: Rozpálíme grilovací pánev, vložíme plátky krkovičky a z obou stran ogrilujeme.
Do připravených lišek vmícháme zakysanou smetanu, rozdělíme na maso a na každou porci dáme jedno vejce. Vše posypeme pažitkou.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Udržujeme v teple. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a přidáme ocet. Vejce vyklepneme do hrnečku. Ve vodě utvoříme vír / např. vařečkou / a vejce do něho z hrnečku opatrně vyklepneme. Vaříme cca 3 minuty a vyndáme vejce děrovanou naběračkou. Stejně připravíme i druhé. Krok 3: Rozpálíme grilovací pánev, vložíme plátky krkovičky a z obou stran ogrilujeme.
Do připravených lišek vmícháme zakysanou smetanu, rozdělíme na maso a na každou porci dáme jedno vejce. Vše posypeme pažitkou.
Zveřejněno 1. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpL5
Moje poznámka
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpL5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřová krkovice s liskami,
kotlety na liškách se smetanovou omáčkou,
krkovice s liskama
Suroviny:
krkovička bez kosti,
houby lišky,
smetana zakysaná,
vejce,
máslo,
ocet,
olej,
pepř mletý,
sůl,
pažitka
Komentáře (5)