Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Avynka Avynka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák si uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Aby nám nezměkl úplně a dobře se obaloval. po vytažení z vařící vody, ho hned nahážeme do vody studené, čímž okamžitě zastavíme var.
Z květákových růžiček si vykrájíme co možná nejvíc ploché řízečky o síle 1,5-2 cm. Zbylé kousky buď obalíme tak jak jsou nebo pokud již máme dost řízečků pro své strávníky, tak zbytek necháme do polévky. Krok 2: Řízečky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme v horkém oleji. Krok 3: Brambory uvaříme do měkka. Vodu slijeme, brambory necháme "odpařit" a přímo do hrnce vhodíme kousek másla a hrst drobně nakrájených zelených bylinek (plochá petrželka nebo libeček nebo směs obojího). Hrnec uzavřeme, pevně uchopíme i s poklicí a pořádně zatřeseme. Krok 4: A teď už chybí jen pikantní omáčka, kterou smícháme z výše uvedených surovin. Přesné míry jsou zbytečné, záleží na chuti každého.

Zveřejněno 2. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY9k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY9k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květákové řízečky, kvetakova omacka s bramborem, mleté květákové řízečky, řízečky květák recept, maslove brambory s bylinkami

Suroviny:
květák, sůl, olej, brambory, máslo, bylinky zelené, tatarská omáčka, kečup ostrý, okurky sterilované, cibulka, kapie sterilovaná, cukr moučkový, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu