Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 839 kJ /
918 kcal
Bílkoviny44,82 g
Tuky76,12 g
Vláknina6,34 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bezmasá verze oblíbeného italského jídla.
Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile česnek začne jen zlehka zlátnout, tak k němu přidejte loupaná rajčata a bazalku. Během doby, než směs přijde k varu, tak vidličkou rozdrťte větší kusy rajčat. Jakmile tomatová omáčka začne bublat, tak ji stáhněte ze sporáku a přes cedník nechte prokapat. Zadní stranou lžíce sítem protlačte zbytek té rajské dobroty zpět do pánve (nezapomeňte i tu hmotu ze spodní strany cedníku, ta do omáčky taky patří). V cedníku vám zbydou na vyhození jen tomatové slupky, bazalka a česnek. Omáčku opět vraťte na sporák a přiveďte k varu, kde ji nechte omáčku jen zlehka probublávat cca 5 minut za občasného míchání. Ochuťte solí a pepřem, v případě velké kyselosti (tedy méně kvalitních rajčat) přidejte špetku cukru. Odstavte stranou, než připravíte zbytek lasagní. Krok 2: Nyní s rozpalte troubu na 180°C a připravte si tvarově vhodnou zapékací nádobu na lasagne. Pokud máte nádobu (jako já) jen oválnou/kulatou, tak se nebojte rohy plátků lasagní zastříhnout do požadovaného tvaru.

Nyní si připravte zeleninovou směs s lučinou. Na větší nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžíce oleje. Přidejte pokrájený pórek a červenou cibuli. Pomalu smažte na poloviční výkon sporáku, až zelenina změkne, cca 10 minut. Zvyšte výkon sporáku. Přidejte natrhaný špenát (pokud máte baby špenát, tak ho tam vhoďte celý bez trhání) a přidejte muškátový oříšek. Velmi krátce povařte, lehce osolte a opepřete. Dejte stranou ze sporáku a slijte případnou přebývající tekutinu. Do vlažné směsi pórku, cibule a špenátu vmíchejte krémový sýr typu lučina Krok 3: Teď už budete jen vrstvit lasagně než půjdou zapéct do trouby. Na dno zapékací nádoby dejte cca 2-3 lžíce tomatové omáčky. Na omáčku položte 1 plát lasagní, natřete na něj 2-3 lžíce sýrové směsi se zeleninou. A opakujte celé znovu. Skončíte posledním plátem lasagní, který pokryjte zbytkem tomatové omáčky. Úplně navrch přijde rukama rozdrobená mozzarella a to celé ještě posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem. A šup s tím do vyhřáté trouby na střední příčku. Pečte na na 180°C cca 25-30 minut, kdy povrch lasagní nádherně zezlátne a sýry rozpečou. Přeji dobrou chuť!

Zveřejněno 4. 9. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

tento konkrétní recept najdete podrobněji rozepsný a nafocený na http://www.korenizivota.com/fofr-lasagne-z-porku-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W9BQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W9BQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-Q:yes:Hmmmmm :yes:

:-K Jani děkuji :-K Jana Remkova:

<3:yes:

mysulka: děkuju:-K jsou fakt famozní!:yes:

Tématické fráze:
recept na lasagne se špenátem, špenát s lučinou a těstovinami, lasagne slučinou, špenát lučina, fofr lassane, lasangne na sporáku, těstoviny se špenátem a lučinou, lasagne doba varu, špenát s lučinou, zeleninove lasagne lučina, lasagne s porkem spenatem a nivou, doba peceni lasagni, špagety s lučinou a špenátem, spenatove lasange s lucinou a rajcaty

Suroviny:
pórek, cibule červená, špenát čerstvý, strouhaný muškátový oříšek, sýr čerstvý, olej olivový, bazalka čerstvá, pepř mletý, sýr mozzarella, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu