Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky na žampiónech

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 617 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny183,24 g
Tuky79,79 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 827 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy83,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme na drobno. Brambory oloupeme a osušíme - nekrájíme! Rozpustíme máslo, vsypeme pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přihodíme kuřecí maso, osolíme, opepříme, špetku kmínu a dusíme. Za deset minut vhodíme pokrájené žampióny, vlijeme šlehačku, stáhneme sporák na minimum, vhodíme kostku kuřecího bujónu a dusíme do změknutí masa a žampiónů. Krok 2: Za 20 minut vložíme do smetany brambory vcelku a dusíme je společně s masem a žampióny do změknutí. Vhodíme větvičku rozmarýnu. Na závěr odklopíme pokličku a necháme vyvařit zbytkovou vodu, aby omáčka byla lehce hustá. Dáme na talíře a ozdobíme pokrájenými rajčátky a polníčkem.

Zveřejněno 4. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky na žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4yKV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky na žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4yKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kureci kousky na rozmarýnu, kureci kousky se zampiony, kousky kurete se zampiony a kminem, kuřecí kousky se žampiony a smetanou, kuřecí kousky se se žampiony, kuřecí na žampionech, kuřecí maso na rozmarýnu smetana žampiony, zampiony kuřecí maso slehacka, kuřecí maso žampiony slehacka

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, šlehačka, máslo, cibule, bujon kuřecí, brambory, kmín celý, rozmarýn, rajče

Přidat fotografie receptu