Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hovězí oháňky

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 969 kJ /
1 666 kcal
Bílkoviny128,68 g
Tuky127,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 614 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku opláchneme, vložíme do hrce s mírně osolenou studenou vodou a dáme vařit. Krok 2: Jakmile začne voda vařit, sebereme šum, stáhneme plamen na minimum a necháme cca 4 hodiny perlit. Krok 3: Pak přidáme celer, mrkev, svazek zeleného (libeček s petrželkou), necháme půl hodiny probublávat. Krok 4: Odstraníme svazek zeleného, podle potřeby přisolíme a můžeme servírovat. Polévka má sílu a je krásně průzračná. Krok 5: Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vajíčko a přidáme olej. Krok 6: Zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout 15 minut pod nahřátým kastrůlkem (používám babiččin železňák). Krok 7: Z těsta vyválíme tvar podobající se obdélníku o tloušťce 1 mm, rozpůlíme, na polovinu klademe lístečky bazalky, libečku, petrželky. Krok 8: Druhou polovinou těsta přiklopíme a opět vyválíme na tloušťku 1 mm a na tvaru už nezáleží. Tvořítky vykrajujeme různé tvary, můžeme použít i radýlko. Krok 9: Vložíme do vařící osolené vody a vaříme cca 10 minut (podle tloušťky), aby byly "al dente".

Zveřejněno 18. 5. 2009

Poznámka autora Jenda1

Zdroj: vložka do polévky Christa Schmedesová-Zdobení rychlé a lákavé

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l3r

Komentáře (28)

Zdravim,
Mam takovou prosbicku potreboval bych sehnat neaky dobry recept na Rokforovou omacku.?jestli ste tu nekdo kdo ho mate tak sup sem s nim...Budu za nej moc rad...predem dekuji...S pozdravem Antonio Vrbno p.P.

Mne z toho vyplýva, že tá Tůmová má s Jendom spoločnú babičku, babičkou je Maris, atď...
A ešte, ako by to povedala Kelišová, jdu b...........velebnosti. teda z tej ženskej.

Lusi -:-)), to už by byl vrchol - ještě ze mě udělat babičku :-D a takovou vnučku bych tedy opravdu nechtěla:no::-((

Lucko - toho hovězího jsem si právě také nyní všimla - nechtěj ani vidět ten komentář - který jsem tam napsala - manžel mi řekl, to tam nemůžeš poslat, takže to momentálně řeším přes email redakce - ale pochybuji, že s tím něco udělají - to samé bylo s vykradačkou Saskijkou - i tam jsem psala redakci - mohu ti poslat SZ odpovědˇ - byla VELMI zábavná - proto už se soustředím více méně na své stránky - neboť tam jsem já vlastníkem a dá se to řešit úplně jinak ;-)

Tak omyl-babička je Jana R.,zmátlo mě, že má modrý talíř(už se poznáme i podle nádobí:-O).

Já zírám jako blázen:-O:-O,to je až zrůdnost:-((Je to vůbec možné,na to by měly snad být paragrafy.fuj:no::-//:-((Že jí není hanba paní Tůmové:-//

A nejde s tím něco udělat? Aby se to nekopírovalo? Je to hnus:-//

Maris tuším nějaký vývar?Já na to pak mrknu, ona tam snad nemá vlastní recept..

Lusi, u které polévky ? :-O:-O

Iljuško má tam i tvé hovězí:-O a polévku od maris s dovětkem, že je od její babičky...:-Dtakže Maris už má dospělou vnučku a my nic nevíme;-)

Špatná zpráva: p. Tůmová jede jako kombajn - kopíruje a kopíruje
http://www.femina.cz/index.php?sub=clanek&id=8691 :-S - Jendo - dobrá zpráva - máte stejný babiččin železňák :-D:-D

jendo kolik te mouky do zavařky děkuji

:-O:-O:-O - no toje krásná vložka do polévky. :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

jj, hovězí oháňku milujeme, občas i zapékám pěkně s česnekem:-p:yes:

Tedy, to je ale krásná zavářka:-O Už si to tisknu k vyzkoušení v létě na chalupě:-):yes::yes:

Jendo, já fakt zírám s otevřenou pusou :-O:-) Dělám si zavářky z nudlí sama, ale tento způsob mne tak nadchnul že ho určitě brzy vyzkouším. To budou doma koukat :-) Dík za inspiraci a dávám velký bod!:-):yes::yes:

Výbušná, ja som tiež nevedela, čo je to oháňka. Ale som uvažovala, čím sa asi krava oháňa? A potom som si spomenula na mamičku, ktorá vždy s nadšením doniesla domov od mäsiara hovädzí chvost, že bude úžasná polievka!
Musím sa nahlas verejne vyjadriť, že mňa tento Jenda svojimi výtvormi vážne fascinuje! Netušila som, že po svete behajú takíto schopní chlapi...
(bodík);-)

Já si všimla až dneska té zavářky,fantasticé:-O:-O:yes:,určitě ji zkusím udělat:-D

Výbušná, to je chvostík-po vašem:-!

vybusna: oháňka - ocas - chvost:-)

ked ja neviem co je to ohanka:-//

No Jendo, to by mě nenapadlo, že s takovou věcí jako je zavářka si bude někdo takhle hrát! A navíc chlap! Já když doma vykrajuju do polévky z mrkve srdíčka, tak na mě koukaji jako na blázna - no prosím tě, vždyt se to sežere!V každém případě je to bod a určitě to vyzkouším.

Jani, já se polepším, nebudu si tolik dovolovat a budu se více věnovat zahrádce;-):-)).

No, Jendo. Co říct? Proč jsou vždy kadeřníci lepší, než kadeřnice? Nevím, ale říká se takova pomluva, že jsou gayové.:-)):-D Tebe z toho nepodezřívám, neboj:-!:-!:-)):-D Můj syn je vynikající kuchař, kam se na něj hrabu a to co ty tady vytváříš, sice ohodnotí, ale jinak, než já. Jsi dobrý, co jiného říct. Díky a dokonce by to snad člověk zvládl, kdyby chtěl.;-):yes::yes::yes::yes: Mimochodem,ty jeden chlape, ty jsi nám zcela zabral Top 10:-( všimla jsem si až dnes. To sis fakt dovolil hodně:-D:-))

Pána Jána, to je ale fantasticky nápaditý a na to bych se docela cítila, tak vyzkouším do příští polévky z hějakého vývaru. Jasnej bodík.:yes:

Jendo1:-)k tomu není potřeba víc dodat,než že je to krásné,nápadité:yes: a za boďku.Opravdu paráda;-)

Jendo, klobouk dolů, ta zavářka je naprosto úžasná. Já jsem už něco podobného někde viděla, ale celkem jsem to přešla, protože to je jen pro šikovné ruce a vyžaduje to velkou dávku trpělivosti. Máš ode mě velký bodík:yes::-)

jak uvařit těstoviny "al dente" ;-)http://www.lidovky.cz/video-varte-testoviny-al-den...

Tématické fráze:
polévka z oháňky, ohánka, hovězí polévka, vývar z hovězí oháňky, vývar z oháňky, hovezi polevka recept, polévka hovězí, polevka s ohanky, hovězí vývar z ohánky, co je ohanka, pečená hovězí oháňka, ohanka recept, oháňková polévka, co je to oháňka, polévka z vepřové oháňky, polévka, oháňka polévka, hovězí na polévku, oháňky, recepty ohanka

Suroviny:
oháňka hovězí, voda, mrkev, celer, libeček, petrželka zelená, sůl, mouka hrubá, vejce, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku