"Tataráček" z lilku a sušených rajčat
Tataráček z lilku a sušených rajčat je lahodný vegetariánský pokrm plný bohatých chutí a výrazných ingrediencí. Skvělá volba pro předkrm nebo lehkou večeři, která vás zaručeně okouzlí svou jednoduchostí a rafinovaností.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 434 kJ / 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 2,84 g |
Vláknina | 6,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 474 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 15,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme.
Krok 2: Na oleji zpěníme polovinu cibule a česnek. Přimícháme papriku, protlak a společně restujeme. Přidáme lilek, rajčata a lehce podlijeme. Dusíme cca 8-10 minut. Přimícháme hořčici, česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky a dochutíme zbytkem surovin.
Krok 3: Po změknutí a dochucení necháme směs vychladnout a přimícháme zbytek odložené cibule. Po úplném, vychlazení podáváme s topinkami potřenými česnekem.
Zveřejněno 8. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Tataráček" z lilku a sušených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9gP
Moje poznámka
"Tataráček" z lilku a sušených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9gP
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 7 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 42 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 45 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 1 hodinou
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Koření do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
tatarák z pečeného lilku,
tatarák z lilku,
lilek recepty,
lilkový tatarák se sušenými rajčaty,
pomazánka z lilku a sušených rajčat,
tatarák z rajčat,
tataráček z lilku,
sušený lilek,
rajčatový tatarák s lilkem,
tatarák z lilku se sušenými rajčaty,
tataráček z lilku se sušenými rajčaty,
paprika lilek rajcata,
tatarák recept,
recepty ze sušených rajčat,
recepty z rajčat,
lilek sušená rajčata recepty,
tataráček z lilku a sušenými rajčaty,
tataráček k pečeného lilku,
pomazánka z pečeného lilku a sušených rajčat,
recepty z lilku
Suroviny:
lilek,
rajče sušené v oleji,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
hořčice,
paprika sušená uzená,
cukr,
chilli,
omáčka worcesterová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
topinka,
česnek
Komentáře (15)