Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný chleba z mísy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 453 kJ /
2 259 kcal
Bílkoviny68,96 g
Tuky12,54 g
Vláknina25,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy445,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozpustíme v pivu a spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému prefermentu - umícháme těsto, které necháme asi 60-90 minut kynout.
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Krok 3: Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme do částečně předehřáté trouby a upečeme (200-220°C/asi 60 minut).

Zveřejněno 10. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Vsadíme do částečně předehřáté trouby - poprvé jsem i s mísou dala péct do trouby vyhřáté, chleba se nestejnoměrně zahříval (na vrchní kůrku působila shora vyhřátá trouba, zespodu se začal péct později - bránila mu v tom studená mísa) a pod vrchní kůrkou pak byla v upečeném chlebu díra.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chleba z mísy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjoN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chleba z mísy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjoN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pred chvíľou som vytiahla chlieb z rúry, vonia celý dom! Len som, ako obyčajne, nechtiac niečo zmenila. Večer som spravila preferment, ráno som sa pustila do prípravy. Vtedy som zistila, že som všetko droždie večer (robila som proste po pamäti:-8) zamiešala do prefermentu. Tak som už ďalšie droždie do cesta nepridávala a výsledkom je tento krásny chlebík. Nemám smaltovanú misu, piekla som v simaxe. Rúru som nastavila na 200 stupňov, horný a dolný ohrev, cesto som tam šupla po 10 minútach. Celkovo som piekla 70 minút. Pridávam fotky, aj ako to vyzeralo pred pečením, aj výsledok. Ďakujem za recept, určite budem toto pečenie opakovať.

magdalenka: :-O úžasný balooon:-D:yes::yes:
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík:-K

Presne tak, tez jsem :-O, neuveritelny chlebik z 8 g drozdi :yes:

Téda, ty oplýváš úžasnými nápady :-O:yes:

zizala: viď - já nestačím koukat:yes:

Krása:yes::yes:

Paráda! Nemáš fotku nakrojeného chleba? Rúra bola nahriata asi do polovice? Dík.

cathleen: :-K já se z tebe jednou zblázním, zase něco co budu muset vyzkoušet - podobnou mísu naštěstí mám tak nebudu muset kupovat :-D

Zobrazit starší odpověď

Bezva :yes::yes:

Tématické fráze:
recept na žitný chléb pečený v troubě, pečení žitného chleba v troubě, pšenično žitný chléb, mísa na pečení chleba, pšenično žitny pečení chleba, chléb z mísy, žitný chléb pečený v troubě, mísa na chleba, psenicno zitny chleba, žitny chleba v troube, recept na dom.chleba, pššenično žitný pečení chleba, chléb pečený v míse, pečení chleba v míse, domaci chleba do zapekaci misi, chleba pečený v míse, pečení dom. chleba, pšenično žitný chléb recept, domácí chléb v zapékací míse, těsto na dom.chléb

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, voda, droždí čerstvé, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, pivo světlé, kmín drcený, sůl, droždí

Přidat fotografie receptu