Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 453 kJ / 2 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,96 g |
| Tuky | 12,54 g |
| Vláknina | 25,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 445,92 g |
Postup přípravy
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Krok 3: Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme do částečně předehřáté trouby a upečeme (200-220°C/asi 60 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Moje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 28 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 39 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 48 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na žitný chléb pečený v troubě,
pečení žitného chleba v troubě,
pšenično žitný chléb,
mísa na pečení chleba,
pšenično žitny pečení chleba,
chléb z mísy,
žitný chléb pečený v troubě,
mísa na chleba,
psenicno zitny chleba,
žitny chleba v troube,
recept na dom.chleba,
pššenično žitný pečení chleba,
chléb pečený v míse,
pečení chleba v míse,
domaci chleba do zapekaci misi,
chleba pečený v míse,
pečení dom. chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí chléb v zapékací míse,
těsto na dom.chléb
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
voda,
droždí čerstvé,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
pivo světlé,
kmín drcený,
sůl,
droždí
Komentáře (12)
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík
Všem děkuji za krásné ohlasy, budu ráda, když někdo vyzkouší. Chleba se nemusí péct jen volně na plechu, v hrnci, zapékací míse nebo květináči