Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 095 kJ /
501 kcal
Bílkoviny33,77 g
Tuky32,43 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy17,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Uvařený květák rozebereme na růžičky. Krok 2: Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, ajvarem a solamylem a připravíme tak těstíčko na obalení. Krok 3: Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme na 170 stupňů z obou stran dozlatova. Krok 4: Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.

Zveřejněno 16. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9VR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9VR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květák recepty, recepty z květáku, květák v těstíčku, recept z kvetaku, kvetak v parmezanovem testicku, květák recept, recepty na květák, recept s květákem, kvetak v parmazanovem testicku, květák v těstíčku v troubě, květák na plechu, zapečený květák v těstíčku, recept na zapečený květák v těstíčku videorecept, recepty s kvetakem, recepty na z květáku, recept květák v těstíčku, recepty kvetak, květák v solamylu, květák v těstíčku solamyl, střapatý vzhled

Suroviny:
květák, vejce, olej, ajvar, sýr chedar, kmín celý, kurkuma, solamyl

Přidat fotografie receptu