Hovězí přední na divoko
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou medoviny či portského vína. Podáváme ho s lahodnými, smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,00 g |
| Tuky | 82,86 g |
| Vláknina | 23,62 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 4,79 g |
| Sůl | 12,02 g |
| Sacharidy | 144,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan a nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit dozlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu.
Krok 4: Pak k masu vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, přilijeme medovinu (nebo portské) a dusíme asi 80 minut, nebo dokud maso nezměkne.
Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a krátce provaříme.
Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a propláchneme. V rychlovarné konvici přivedeme vodu k varu. Brambory vložíme do hrnce, posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka asi 25 minut, podle velikosti kostek.
Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme.
Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla a ho necháme rozpustit. Pak brambory našťoucháme šťouchadlem nahrubo.
Krok 9: K bramborám přidáme zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme.
Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Moje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 4 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 6 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 7 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí predni recepty,
hovězí přední,
hovezi predni recept,
hovezi na divoko,
recepty přední hovězí maso,
recepty hovězí přední,
hovězí maso přední recepty,
hovězí na divoko pro pamětníky,
recept hovezi přední,
recept na hovězí přední,
predni hovězí,
přední hovězí recepty,
recepty na predni hovězí maso,
přední hovězí recept,
recepty z předního hovězího,
hovězí maso přední,
recepty z předního hovězího masa,
recepty na hovězí přední,
hovězí maso přední - recepty,
hovězí maso na divoko
Suroviny:
přední hovězí,
cibule,
česnek,
olej,
bujón hovězí,
koření divočina,
medovina,
sůl mořská,
kmín celý,
protlak rajčatový,
brambory,
sůl mořská,
kmín celý,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
máslo
Komentáře (8)