Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,53 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 3,63 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí, odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Krok 2: Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Zveřejněno 20. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Moje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 17 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 1 hodinou
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 10 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 12 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 13 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 14 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 14 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
domácí aspik,
vaječný aspik,
kuřecí tlačenka,
jak se dela aspik,
vaječný zeleninový aspik,
jak udelat aspik,
recept na aspik,
recept na vaječný aspik,
prášková želatina na aspiky,
zeleninovy aspik recept,
recept aspik,
recepty aspik,
kuřecí prsa v aspiku,
aspiky,
jak udělat želatinu,
želatina na maso,
dietni aspik,
zeleninový aspik
Suroviny:
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
želatina prášková
Komentáře (21)