Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková polévka s celerem

Z ředkviček a celeru uvaříme zajímavou krémovou polévku, ve které nepřijdou nazmar ani listy ředkviček. Polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany a nakrájenými ředkvičkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie803 kJ /
192 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky8,72 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy18,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ředkviček odstraníme zvadlé listy a ostatní dobře omyjeme. Asi tři ředkvičky odložíme stranou na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kousky. Krok 2: Ředkvičkové listy dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Ihned ochladíme studenou vodou, přebytečnou tekutinu trochu vymačkáme a lístky posekáme na menší kousky. Oloupaný celer také pokrájíme na malé kostičky. Krok 3: V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na něj rozkrájené ředkvičky a celer. Chvíli restujeme, potom zasypeme lžící mouky, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme nasekané spařené lístky, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit doměkka. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme vypnout. Krok 4: Do každé porce v talíři přidáme lžíci zakysané smetany. Odložené ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a polévku s nimi dozdobíme.

TIP: Co udělat z ředkviček

Zveřejněno 19. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY2X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Celer a ředkvičky-moc zajímavá kombinace surovin na polévku:-8Polévka se mi líbí:-K

Anna Kocikova: Drahuško, děkuji :-K:-K

Tématické fráze:
ředkvičková polévka recept, top recepty polévky redkvickova, ředkvičková polévka, ředkvičková polévka bez mouky, polevka z rekvicky, zvadlé řekvičky

Suroviny:
ředkvičky, celer, máslo, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu