Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 789 kJ / 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,52 g |
| Tuky | 12,47 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 32,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den pokrájíme připravené cibule na drobné kostičky, vložíme do větší nádoby. Zasypeme červenou maďarskou paprikou. Do tohoto základu vložíme opéci naložené maso.
Krok 3: Maso restujeme pěkně ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme jej vývarem z hovězí harfy, zamícháme, zastříkneme červeným vínem a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě cca 90 -100 minut). V tlakovém hrnci dusíme líčka cca 45 minut.
Krok 4: Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme pokrájené proužky zelené papriky, pokrájené čerstvé houby, sušená rajčátka a podusíme ještě chvíli doměkka. Dochutíme solí,pepřem a sušenou drcenou chilli papričkou.
Krok 5: Sosík s líčky je dost hustý, má krásnou kolagenovou šťávu, ale můžeme ho ještě podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotová líčka na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží (knedlíkem).
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Moje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 57 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 40 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 43 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 44 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovezí líčka,
hovězí líčka recept,
jak se pripravit hovězí licka,
hovězí líčka recepty,
jak připravit hovězí licka,
hovězí nadivoko,
jak se připravují hovězí líčka,
licka recept hovězí,
lička,
recept na hovězí líčka,
hovězí harfa,
recept hovězi lička,
hovezí líčka s knedlíkem,
recepty hovězí líčka,
hovězí harfy,
líčka recept,
hovězí maso harfa,
hovězí líčka příprava,
recept na lička,
jak nalozit hovězí líčka
Suroviny:
líčka hovězí,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření paprika maďarská,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
vývar,
nať petrželová,
paprika čerstvá zelená,
strouhanka chlebová,
žampióny,
rajče sušené v oleji
Komentáře (1)