Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 789 kJ / 906 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,52 g |
Tuky | 12,47 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 32,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den pokrájíme připravené cibule na drobné kostičky, vložíme do větší nádoby. Zasypeme červenou maďarskou paprikou. Do tohoto základu vložíme opéci naložené maso.
Krok 3: Maso restujeme pěkně ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme jej vývarem z hovězí harfy, zamícháme, zastříkneme červeným vínem a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě cca 90 -100 minut). V tlakovém hrnci dusíme líčka cca 45 minut.
Krok 4: Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme pokrájené proužky zelené papriky, pokrájené čerstvé houby, sušená rajčátka a podusíme ještě chvíli doměkka. Dochutíme solí,pepřem a sušenou drcenou chilli papričkou.
Krok 5: Sosík s líčky je dost hustý, má krásnou kolagenovou šťávu, ale můžeme ho ještě podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotová líčka na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží (knedlíkem).
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Moje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 22 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 5 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 6 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 7 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 7 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 8 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 10 hodinami
České buchty
Theodora před 11 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovezí líčka,
hovězí líčka recept,
jak se pripravit hovězí licka,
hovězí líčka recepty,
jak připravit hovězí licka,
hovězí nadivoko,
jak se připravují hovězí líčka,
licka recept hovězí,
lička,
recept na hovězí líčka,
hovězí harfa,
recept hovězi lička,
hovezí líčka s knedlíkem,
recepty hovězí líčka,
hovězí harfy,
líčka recept,
hovězí maso harfa,
hovězí líčka příprava,
recept na lička,
jak nalozit hovězí líčka
Suroviny:
líčka hovězí,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření paprika maďarská,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
vývar,
nať petrželová,
paprika čerstvá zelená,
strouhanka chlebová,
žampióny,
rajče sušené v oleji
Komentáře