Moravský vrabec
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém případě si pochutnáte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,81 g |
Tuky | 21,98 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 24,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 x 2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem.
Krok 2: Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
Krok 3: Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme.
Krok 4: Přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C/390 °F) péct.
Krok 5: Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody (pokud se vypařuje rychle) a pečeme maso doměkka.
Krok 6: Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
Krok 7: Můžeme podávat se zelím a knedlíkem nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 12 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 3 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 6 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 8 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 8 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 9 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 10 hodinami
Tématické fráze:
moravský vrabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recept,
moravský brabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recepty,
moravsky vrabec,
vepřové moravský vrabec se zelím,
vrabci se zelim,
moravsky vrabec recepty,
vrabec se zelim,
pečení vrabci se zelím,
peceny vrabec se zelím,
pečení vrabci,
moravsky vrabec recept,
moravský vrabec s červeným zelím,
moravští vrabci,
recepty moravský vrabec se zelím,
veprový vrabec se zelím,
moravsky brabec recept,
recept moravsky vrabec,
recept na moravský vrabec
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček,
sádlo,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (6)