Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec

Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém případě si pochutnáte!

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 030 kJ /
724 kcal
Bílkoviny103,81 g
Tuky21,98 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 671 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy24,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 x 2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem. Krok 2: Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet. Krok 3: Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme. Krok 4: Přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C/390 °F) péct. Krok 5: Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody (pokud se vypařuje rychle) a pečeme maso doměkka. Krok 6: Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme. Krok 7: Můžeme podávat se zelím a knedlíkem nebo jen s pečivem dle vlastní preference.

TIP: Jak uvařit zelí

Zveřejněno 30. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVVy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVVy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Kesin: Když protlak, tak je dobré ho trošku orestovat přímo v základu, na tuku. Ztratí kyselost a dá pokrmu barvu. Ptatí třeba i u guláše.

Ano, lžička protlaku nic nezkazí. Naopak maso je takové tmavší a pikantnější. Jedl jsem to v mnoha restauracích . Na mou otázku řekli že přidávají protlak nebo kečup.<3

Olda: :-D rajský protlak. A to jste viděl kde? :-D:-D

"Naložením" získá maso skvělou chuť. Už mám přidáno v oblíbených receptech. Děkuji autorce za sdílení receptu! :yes:

:-8 když moravský tak ještě 1 lžička rajský protlak

Tématické fráze:
moravský vrabec se zelím, moravský vrabec se zelím recept, moravský brabec se zelím, moravský vrabec se zelím recepty, moravsky vrabec, vepřové moravský vrabec se zelím, vrabci se zelim, moravsky vrabec recepty, vrabec se zelim, pečení vrabci se zelím, peceny vrabec se zelím, pečení vrabci, moravsky vrabec recept, moravský vrabec s červeným zelím, moravští vrabci, recepty moravský vrabec se zelím, veprový vrabec se zelím, moravsky brabec recept, recept moravsky vrabec, recept na moravský vrabec

Suroviny:
plecko vepřové, bůček, sádlo, cibule, česnek, kmín celý, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu