Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta "Orgasmus"

Dezert má název díky kterému se možná mnozí začervenáme. Jakmile ale ochutnáme, už nebudeme chtít přestat. Nejsou třeba žádné zázračné suroviny, protože kombinace kompotovaného ananasu, pomazánkového másla a ořechů způsobí divy.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lukyna

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 189 kJ /
2 913 kcal
Bílkoviny56,26 g
Tuky24,37 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 346 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy611,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr, vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše smícháme a tím vytvoříme těsto. Krok 2: Těsto vlijeme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Místo toho můžeme použít papír na pečení. Krok 3: Vložíme do středně předehřáté trouby a pečeme cca 15–20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém. Do mísy dáme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, moučkový i vanilkový cukr a vše prošleháme dohladka. Krok 5: Na vychladlé těsto rozetřeme krém, polijeme cik-cak rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými ořechy (popř. mandlemi). Krok 6: Necháme dobře vychladit, minimálně hodinu.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 23. 5. 2009

Poznámka autorky Lukyna

Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta "Orgasmus"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66y7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta "Orgasmus"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66y7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Holky, nevím jestli se blbě dívám, ale já v receptu žádný puding nevidím

Máme takového moučníky rádi, protože nejsou suché. Super. :-):yes:

Adriana78: Adriana78: pudink se musí uvařit a a do studeneho vmíchat pomazánkové máslo. Peču dost často, buchta je naše oblíbená.

????????????

Dajda: Tak dneska je pořád stejná. Příště s Olé:-)nebo s žádným;-)

Adriana78: Tak počkejte, až se trochu proleží, nebo příště udělejte pudink bez vaření Olé od Dr.Oetkera. ;-)

Dneska jsem dělala buchtu poprvé, byla by suprovní, ale ten puding to zkazil, jde cítit ten prášek:-( a místo pomazánkového másla jsem dala mascarpone;-)jinak buchta mňamka:yes:

Upečeno na zítra ke kávě, máme návštěvu.;-) Je Vynikající. Já jsem nedávala žádný pudink. Dala žervé, zbytek tvarohu a šlehačku a do toho ztužovat do šlehačky, krém je chutný a krásně drží.<3

martina2105: 2PL pudinkoveho prášku jsou tam kvůli ztuhnutí krému..... Žádné brr....:-D škrob..

Neuvareny pudink?brr..jestli autor myslel Ole tak by to měl uvést..
Každopádně do těsta žloutky a sníh z bílků
Nahoru uslehana šlehačka se zakyskou posypat mletymi ořechy a kdo má rád tak lehounce mleté skořice a je to pecka

MirkaH: prosím jak velký mandarin. kompot a kolik. Děkuji za odpověď.

Zkoušela jsem varianty s meruňkovým i mandarinkovým kompotem a všechny jsou výborné. Krém si zjednodušuji, dělám co máme rádi: ušlehaná šlehačka, mascarpone a vanil cukr. Aktuálně nejoblíbenější buchta a hlavně rychlá :-)

Nejlepší buchta jakou jsem kdy jedla.... Ale já dávám jen jedno pomazánkové máslo a 2 vanilkové pudinky (ne z prášku ale normální co se kupují v kelímku se šlehačkou nahoře).

Můžu se prosím zeptat, k čemu je tam ta soda? Děkuji :-)

Jana: Dobrý den,dávám na klasický plech s vyšším okrajem cca 40cm x 30 cm.;-)

Prosim na jak velky plech je buvhta urcena?

Je to moc dobrý zákusek a zkusila jsem dát jiný krém : dvě šlehačky vyšlehat se dvěma ztužovači, aby byla hodně pevná a vmíchat dvě zakysané smetany s dvěma vanilkovými cukry - namazat buchtu a posypat buď čokoládou neb o mletými ořechy. Má to větší úspěch než původní recept s pomazánkovým máslem a pudinkem.

Buchta je dobrá jak s uvařeným pudinkem, tak se sypkým. Sypká verze je rychlejší:-K

Jeden zo zákuskov,ktorý sa nedá prestať jesť,kým nie je prázdny plech :-D alebo aspoň tanier :-8 Moc,moc dobrý :-p:yes:

Tak přátelé...Měla jsem z toho strach vhledem k Vašim komentářům,ALE je famoooznííí.Teda je pravda,že je ten recept blbě napsanej-teda pro toho,kdo to ještě nepekl,nebo nejni moc zběhlý.Takže:Do těsta opravdu dejte jen žloutky a z bílků udělějte sníh.A pak do toho krému patří pudink za studena-dr.Otker,a dala jsem ho tam celý.Než se buchta upeče,ten krém si připravte a šoupněte ho do lednice.Pak dejte na vychladlou buchtu,polejte tou čokoškou a šup znova do lednice.FAKT MNAMKA:)

Teď jsem dodělala a byla by úplně luxusní jenže krém mám šíleně přeslazený a dala jsem tam jen pul hrnku jak se píše:-(

Opravdu vynikající vynikající dezetr,rychlí ,není náročný:-p:yes::-*

Jednoduchá na přípravu a vynikající :-p

Anet:to je prášek do pečiva;-)

co je ten prdopeč? děkuji předem

Je výborná :-p:yes: a zatím nejlepší recept,právě na tyto řezy - opravdu ORGASMUS :-p:-)):yes::yes:;-):-K:-K:-K

skvela buchta,povedla se mi hned na poprve. Doporucuji :-))

Tak za nás musím říct, že nás buchta moc neoslovila :-( strašně jsem se na ni těšila a jsem zklamaná :-( Tak jdu pátrat po něčem dalším :-)pečení zdar :-)

Barušák 15. 10. 2013 20:58
Takže pudingový prášek - nevařím puding, ano? :)

Manželka mi dala kousek ke kávě, nemohu říct nic jiného než vynikající. Doporučuji!!!!! ;-)

Pepina:
To ze je tam pudinkovy prasek nicemu nevadi - nejsme fajnovky.-) a ze je tam pudinkovej prasek v pom. masle tak to je ORIGINAL recept...s uctou D

ja ji pecu pravidelne a je vyborna a kdyz se tam da temer cela velka plechovka ananasu- tak buchta je vice vlhka:-):-D

Výborná buchta!! Na to, že nejsem nějaká extra pekařka, tak se mi hned na poprvé povedla a všem moooc chutnala.. recept posílám dál a díky :)

radushenka 28. 2. 2013 21:45
tak buchtu pecu pravidelne jednou dvakrat za mesic a nikdy jsem nedelila bilky zloutky vzdycky vse dohromady a krem jedine z uvareneho pudinku pomazankove maslo cukr a orechy cokolada a nebo jen cokolada.jeste se nestalo ze by se nepovedla je vytecna a fakt orgasmus :-p:-p

buchta mela opravdu uspech! vyborny recept!:yes:

Ale je tu jeden problém měl jsem velké chutě na sex......:-8:-8

karlos::-) tak jdu taky péct.....

:-)karlos::-D

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmooooooooooooooooooooooooooooooooccccccccccccccdobré :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobrý den, no vůbec vám nezávidím, pojídat v krému v pomazákovém másle pudingový prášek. V jiném popisu na tento moučník najdete, že se dá do krému použít 1 puding kupovaný nebo se puding uvaří z 0,5 puding. prášku a 200 ml mléka.
Moučník je výborný, dobrou chuť.

karlos:tak zaskočil soused:-D:-D:-D

Moc dobrá buchta, ale ten orgasmus měla manželka již během pečení, protože jí to při práci moc slušelo a jak se ohýbala do trouby ...

Moc dobrá, jen jsem tam dala broskve a opravdu povedené

je moc dobrá.šlehla jsem bílky, žloutky s cukrem,jeden žloutek jsem přidala.dala jsem 3 pom.másla a je to akorát.mám velký plech.je krásně nadýchaná a s mandarinkama má krásnou barvu.:yes:

Anička:Ale tam patří ten obyčejný pudingový prášek...:-8

tak já jsem zkoušela už dvakrát, jednou hrozné fiasko a po druhé už to bylo dobré... poprvé mi těsto taky vůbec nevyběhlo, opravdu to chce si bílky nechat na konec a vyšlehat z toho sníh až poté přimíchat :) .. a ještě jedna začátečnická chyba, zmátl mě trochu ten puding, jak je u toho psané prášek, ta jsem tam fikla ten normální, jenže to opravdu chuťově není nic moc extra :)) možná by pro ty blbce chtělo napsat puding bez vaření :))

no je to mňamka veliká, už při pečení jsem vše olizovala :-p:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

Zatím jsem tento recept zkoušela jen jednou, také jsem smíchala vše dohromady a buchta se povedla. A jak byla výborná, o víkendu se do ní zase pustím, je to opravdová mňamka!!!!!

Tak to je divné,já nic nešlehám.Normálně to všechno nasypu do mísy,smíchám dohromady,nakonec přidám pr.do peč. a sodu a vyleju na vymazaný a vysypaný plech.Ještě se mi nestalo,aby mi to nevyběhlo,vždycky je dost velká,někdy i 3 cm (i více).To bude chyba někde jinde:-S

tak bohužel se nepovedlo, ačkoliv jsem se snažila vše dodržet - těsto mi vůbec \"nevyběhlo\", je to takové zdrclé, až teď jsem si v komentářích přečetla, že žloutky je nutné vyšlehat zvlášť s cukrem a přidat sníh z bílků... možná by to bylo dobré uvést přímo v receptu, a ne jen dvě celá vejce...:-(

No,normální plech na pečení,cca 40cmx30cm,ale lepší je s hlubším okrajem;-)

Jak velký je ten plech?:-8

Jo,jo,používám běžný hrnek 1/4 litrový,je to tak akorát,kdo dá větší obsah hrnku,tak buchta bude akorát vyšší:-)

Monča Volfová 9. 5. 2011 08:03
Dobrý den,
buchtičku jsme zkoušeli a je výborná. Jen se chci optat, jak velké mají být ty hrnky - 0,25 l?n :-?
Díky.:-)

no tam můj přítel je celkem velký žáhopal a spapal půlku pekáče a žaha ho nepálíííííííííí:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!Takže v pohoděěěě:yes::yes::yes::yes:

tejaja: já mám recept na perník a tam jde taky prášek do perníku a soda - pak po tom asi nepálí žáha :-8

Tak to je opravdu orgasmus!!!!!!!!!!Super děkuji za skvělý recept!!!!!!!:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ten pudinkový prášek je uplně normální,klasický,co koupíš kdekoliv, já dávám Dr. Oetker,stačí to.A normálně zamixovat do pom.másla a dalších ingrediencí:-)

Ahoj, prosim tě, ten pudink je obyčejný vanilkový puding nebo nějaký speciální, že se nemusí vařit? Ještě nemám takovou zkušenost s buchtama, tak je to asi blbý dotaz, ale děkuji za odpověď :-8

Výborná buchta! :-p I ten název sedí! :-D

Verčo já to zkoušela s broskví a nepovedlo se mi to. Měla jsem to jako zdrclé. Ale s tím anasem to bylo moc dobré.:-)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by tento dezert šel udělat z jahodové konzervy. Nebo jestli někdo nemáte takový podobný a jednoduchý, ale s jahodama. Děkuji a přeji mnoho vydařených a chutných moučníků. Veronika

název je originální... :-D:yes: a buchtička moc dobrá... :yes::-K

Buchtu jsem vyzkoušel, je vynikající, ale dát tomu takhle pitomý název...:-S

Ahoj určitě doporučuju všem je to moc dobré, rychlé a nenáročné na práci :-) dávám bodík :-)

Ahoj,chci poděkovat za rychlý recept,buchta se mi povedla a je vynikající.:-p

Mariana: Ahoj mě to taky tak dělalo, kamarádka mi poradila ať si dám do trouby pekáč s vodou a už mi to nedělá:-)

Mariana - ono to těsto s ovocem je těžší, ale lze tomu trochu pomoci, když si oddělíš vaječné žloutky a bílky. Žloutky vyšleháš s cukrem do opravdu husté pěny (elektr. šlehačem cca 10-15 min.), pak do toho zapracuješ mouku a ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháš hodně tuhý sníh z bílků. Ty bublinky ze žloutkové pěny i z bílků ti to těsto pomohou nadzvednout. Pak je možná druhý problém při pečení, jak píše Lusinda. Já peču tak na 170-180°C. A nech možná buchtu o chvilku déle v troubě, až se bude odlepovat od okrajů. ;-)

To může být i troubou nebo vysokou teplotou při pečení..

poraďte prosím.vždy když peču buchtu s ovocem,tak se mi těsto zdrcne nebo je uvnitř nedopečené.Přitom dodržuji recept.;-(

ten nazev odpovida, dekuji. :-p

Do krému místo pudinku v prášku dávám pudink se šlehačkou třeba od OLMY je to mnohem chutnější.
Fakt povedená buchta.:-p:yes::yes:

Lukyna, zrovna dnes jsem dělala buchtu z kyšky a tam jde taky obojí. Prášek do pečiva, i soda. Není to zbytečné:-!:-!:-! Verčo, tobě se to moc povedlo. Máš plus ode mne.;-):yes::yes::yes:

Jé je,díky za fotečku,jaksi jsem teďka neměla čas péct a tudíž ani fotit;-)Doufám,že buchta manželovi chutnala:-p

Tématické fráze:
buchta orgazmus, orgasmus recept, moučník orgasmus, orgazmus buchta, buchta, recept orgasmus, orgasmus moučník, dort orgasmus, orgasmus, moucnik orgazmus, koláč orgasmus, dezert orgasmus, recepty orgasmus, orgasmus dort, recept na buchtu, pečení orgasmus, orgasmus-buchta, dort orgazmus, orgasmus pečení, kuřecí buchta

Suroviny:
kompot ananasový, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, čokoláda, ořechy

Přidat fotografie receptu