Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičkový salát se sýrem

Lehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou, dochuťte, jak potřebujete a podávejte. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 491 kJ /
834 kcal
Bílkoviny31,41 g
Tuky68,43 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 169 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,83 g
Sacharidy17,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky a celer očistíme a spolu se sýrem nastrouháme do mísy nahrubo. Krok 2: Přidáme jogurt, majonézu, mléko, promícháme a dochutíme octem, cukrem a solí. Krok 3: Podáváme ihned, salát má tendenci řídnout.

TIP: Osvědčené recepty na pomazánky a saláty z ředkviček

Zveřejněno 24. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát se sýrem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Kx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát se sýrem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Kx

Marie

Komentáře (16)

Dělala jsem přes víkend a byl vynikající. Jen jsem nedávala mléko, ale byl úžasný! Děkuji Eli za recept :-) :yes:

Bibi:-)nejsi!O nic nešlo;-)to jsi nemusela ani reagovat;-):-D.Já jen že jsem se pak snad 3x dívala co k tomu napsala Hanka a myslela jsem že jsem buď slepá nebo nevidím:-)):-D:-D.Ale máš pravdu v tom že česká(a zvlášť jihočeská) zakysanka je nej.Je pěkně krémová:-p,žádná zdrclina;-)

Mirečko, promiň, trapně jsem se spletla, jak ti sdělila JanaR. Nějak jsem se přehlídla, ale patří to tobě, to je jasný- já sem bl...:-D

Miruš, určitě se Bibi vloudila chybička:-))

Bibi:-)Hani:-O?

Hani, dobrý nápad, i já miluju naší zakysanku, je lepší než cokoliv a dávám jí i raději do některý omáček místo sladké. Dává tomu takovej šmrnc.:-p;-)
Jednou jsme byli úplně vyjedení a nastala otázka co k večeři a byla jen velká zakysanka, kterou jsme si vzali s rohlíkama- hele, to ti byla dobrota a jinak by mě to nenapadlo, ale díky tý nouzi.....taky je k něčemu dobrá:-D

Elizo:-)v pondělí jsem poslala fotečky;-) no a dnes komentář:-D.Nestíhám:-(.No nic.Salátek byl moc mňam-dělala jsem ho i pro naše-a všichni jsme si moc pošmákli:-p:-p.A i přes tvé tvrzení že Majolku® nenahradíš;-),já ji nahradila jihočeskou zakysankou(hustou) a nemělo to chybu;-):-p.(Majolku® nemůžu).Ten celer se v tom skoro ztratil,jen tam po něm zůstala taková lehoučká notička chuti a nikdo by ani nevěřil že tam je;-).No zkrátka-recept je v oblíbených,tobě letí boďka za pochoutku a já salátek doporučím dál;-),neva?

:-p:yes:

Takovéhle dobrůtky :-p:-p, já taky nedávám Majolku®, jen jogurt, ale :-p;-):yes:

Ten salát vypadá krásně a musí být výborný!!! Jakmile bude více ředkviček na zahrádce, vyzkouším! Chválím a posílm bod :-))

Hele Jani, nějak mi to kazíš...:-D:-D
Dieta - nedieta; majonézu nenahradíš (i když použila jsem takovou tu "light", ale PŠT...) A gouda 30% nemá, ale rozhodně na ní netrvám. Zatímco na majonéze ano ;-). Už mám totiž tak stažený žaludek, že do sebe dostanu tak tři-čtyři lžíce, odpočinu si a zjistím, že stačilo. Mlsný jazyk mi zůstal, ale potřeba se nacpat a sníst celou porci se odporučela spolu s nežádoucími špekovými polštářky...:-) Mám z toho radost...;-)

Z ředkviček jsem ještě salát nedělala. Moc dobrý nápad.Asi bych nepřidávala Majolku®, tohle si uložím, až se pustím do diety:-D:-))a to fakt budu muset, tak bude něco třeba k masu, když už to bude bez přílohy. No a sýr bych použila jen kousek nějakého 30% tučného.

To je dobře Eli, žes je sem dala, obě jsou pěkné .:yes:

Já před několika lety měla na pozemku, na kterém jsme později stavěli, takovou úrodu ředkviček (bílé, červené i černé), že jsem je i zavařovala ve sladkokyselém nálevu v malých sklenicích a chutnaly moc dobře :-)

Pipre, díky za bodíček. Dnes mi tchýně přivezla asi kilo ředkviček (z vlastní zahrádky...:-)) ) a byly strašně pálivé - a to já něco vydržím (!). Musela jsem je nějak upotřebit, tak jsem k večeři zaimprovizovala a kromě plánovaného fazolového salátu, který máme moc rádi, jsem vyrobila i tento. Úspěch měly oba, tak jsem oba i přidala sem.:-)

Moje oblíbené ředkvičky! Výborný recept!:-*:yes:+

Tématické fráze:
ředkvičkový salát, řekvičkový salát, ředkvičkový salát recept, ředkvičkový salat.recept, řekvičkoví salát, recept na ředkvičkový salát, ředkvičkový salát - recepty, ředkvičky recepty, ředkvičkový salat s jogurtem, salát z ředkvičky, salát ředkvičkový, dietní ředkvičkový salát recept, ředkvičkové recepty, ředvičkový salát, vynikajici ředkvičkový salat, salát ředkvičky, ředkvičková salát, ředkvičkoví salát, recept ředkvičky, výborný ředkvičkový salát

Suroviny:
ředkvičky, celer, sýr gouda, jogurt bílý, majonéza, mléko, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu