Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 738 kJ / 2 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,16 g |
Tuky | 80,92 g |
Vláknina | 142,40 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 362 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 290,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou. Cizrnu slijeme a dáme ji okapat.
Krok 2: V mezičase připravíme ostatní ingredience. Vytáhneme vejce z lednice aby získaly pokojovou tepotu a pokračujeme rozpouštěním čokolády. Nalámanou čokoládu zvolna rozpouštíme nad vodní lázní. Případně můžeme využít i mikrovlnnou troubu. V tom případě postupujeme velmi opatrně (zahříváme vždy po 30 sekundových intervalech a v mezičasech promícháváme) aby se nám čokoláda nespálila.
Krok 3: V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujeme nejprve změklé datle s rozpuštěnou čokoládou, postupně přidáváme vejce, okapanou cizrnu, prášek do pečiva a koření. Mixujeme do hladka. Hotovou směs přemístíme do pečící formy vyložené pečícím papírem potřeným trochou másla. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Krok 4: Jemně vyzkoušíme pohmatem, povrch koláče by měl být pevný na dotyk. Hotový koláč necháme zcela vychladnout. Poté opatrně vyjmeme z formy a obrátíme. Povrch zasypeme kakaem, můžeme dozdobit čerstvým ovocem nebo domácí šlehačkou.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový koláč z cizrny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9O8
Moje poznámka
Čokoládový koláč z cizrny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9O8
Nejnovější recepty
Nejlepší korpus
Přidáno před 1 hodinou
Čočková polévka s koriandrem
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní kuličky s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené sušenkové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak tráví Štědrý den Lucie Borhyová? Máme kapra i řízky a nesmí chybět maďarský bramborový salát od babičky, říká
Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku
Univerzální krém do cukroví jen ze dvou surovin: Stačí Salko, máslo a pět minut času, zvládne to i začátečník
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek
paprika1000 před 3 hodinami
Pizza na celý plech
Lucie1001 před 4 hodinami
Výborné rohlíky
Tonja před 5 hodinami
Pšenično-žitné rohlíky
Tonja před 5 hodinami
Dršťková polévka z hub
Kajkajak před 5 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
PetraN98 před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Moanka před 8 hodinami
Silný slepičí vývar
Moanka před 8 hodinami
Perníčky - měkké bez čekání
Fitulka před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
koláč z cizrny,
dezerty z cizrny,
cizrna recepty,
recept na kolac z cizrny,
koláč s cizrny,
ovocny kolac z cizrny,
dezert z cizrny,
cizrna kolac,
coko dort z cizrny,
dezert s cizrny,
cizrnovy dort,
cizrna dezert,
koláč z z cizrny,
recepty z cizrny,
cizrnove recepty,
cizrna a dezerty,
dezert z cizrna,
cizrna bezlepkový koláč,
čokoládový dezert z cizrny,
kolace z cizrny
Suroviny:
datle,
voda,
vejce,
čokoláda hořká,
cizrna,
kardamom,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (4)