Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na segedinský guláš III.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 430 kJ /
1 059 kcal
Bílkoviny89,28 g
Tuky64,10 g
Vláknina12,68 g
Cholesterol 292 mg
Sodík 3,79 g
Sůl9,37 g
Sacharidy25,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. Krok 2: V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

Zveřejněno 25. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Chystám se na segedín z bůčku a z čiré zvědavosti pátrám, zda na TOP je rcp na maso i s kůží:-)
Nalezeno bylo toto: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
No, kdo první v rcp najde zmíněnou kůži, dostane kytičku :-K:-D:-)

casino: Já si myslím, že každý podle chuti. Já ořežu maso a vyškvařím malinké škvarečky a pak přidám cibuli. Používám plecko. Myslím si , že nejdůležitější surovina je opravdu dobré kysané zelí, bez zbytečných koření , jenom s troškou kmínu a dobře vykvašené, ne sladké a ne málo osolené. Ne hořké, které nechá v puse na kořenu jazyka hořkou chuť po ochutnání.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Dnes jsem dělala prvně segedín podle tohoto receptu a výsledek dle strávníků dokonalý:-) jako příloha karlovarský knedlík.Díky a bodík:yes:

Deniso:-)dovolím si také přidat fotečku Segedínu(jako přílohu jsme měli měli celozrnný kynutý knedlík:-p) a s ní poslat i boďku č.5;-).

děkuji za fotku a také za plusko moc díky:-)

Tak přesně takhle dělám segedín i já, dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila Deniso přidat fotky a tobě posílám plusíka:yes::yes: +

Tématické fráze:
segedinsky gulas recept, příloha k segedínu, segedinsky gulas se smetanou, segedínský guláš, segedinsky gula, segedinsk, recep, segedínský guláš příloha, segedínský guláš videorecept, segedínský gul, pravý segedínský guláš, segedin guláš, přílohy k segedínu, recep na gulaš vepřovy, segedínský guláš s kysanou smetanou, recept segedinsky gulas, segedínský guláš přílohy, seg.gulas, segedínský guláš recept hovězí, segedinsky gulas.sk

Suroviny:
plec vepřová, cibule, špek, tuk, paprika sušená sladká, bobkový list, zelí kysané, mouka hladká, smetana kysaná, voda, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu