Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 274 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny129,20 g
Tuky30,55 g
Vláknina25,59 g
Cholesterol 244 mg
Sodík 698 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy93,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso předem naložíme. Pokapeme worcestrem, olejem, solí, pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Maso zabalíme a necháme odležet do druhého dne v chladu. Krok 2: Pak maso vyjmeme a necháme při pokojové teplotě. Zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi. Zabalíme do alobalu a pečeme na 200°C asi 20 minut, záleží, jak je vysoké. Krok 3: Mezitím co se panenka peče, tak do pánve dáme trochu másla a se lžící mouky uděláme jíšku. Přidáme vodu, provaříme, přilijeme víno a necháme zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a později výpekem z masa, co se peče. Krok 4: Na jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a promáčknutý česnek a spolu s ružičkovou kapustou restujeme do zlatova.
Na bramborové pyré uvaříme brambory spolu s mrkví a pak uděláme klasické pyré s mlékem a máslem. Krok 5: Maso po vyndání z trouby necháme odležet aspoň 5 minut zabalené v alobalu. Poté vylijeme výpek do sosu a maso krájíme na plátky.

Zveřejněno 13. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wBj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wBj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Terezko krásný recept, ale kdybych se učila vařit, neuvařím. Alespoň základní váhy masa atd. Pár kapek worcestru musí být na nějaké množství masa...Neber to špatně, ale v kuchařce by to asi neuspělo..;-);-)Alespoň přibližnou váhu surovin..:-K

terezicka1: ;-);-):yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jak se pece panenka, restovaná panenka, veprova panenka na cibulce, vepřové s kapustičkami, vepřová panenka s cibulkou, naložená vepřová panenka recept, naložená vepřová panenka, vepřová panenka na cibuli, veprova panenka restovana, restovana veprova panenka, vepřové maso s kapustičkami, vepřová panenka recepty, panenka nalozena v horcici, vepřová panenka recept, vepřove na wolčestru, panenka s hořčicí a bylinkami, jak se pece panenka v alobalu, restovana panenky, zprudka restovana veprova panenka, veprovev kapky

Suroviny:
panenka vepřová, omáčka worcesterová, sůl, pepř, hořčice hrubozrnná, koření adžika, mrkev, brambory, máslo, mléko, omáčka worcesterová, máslo, víno červené, hořčice dijonská, výpek z masa, kapustičky, cibule červená, česnek

Přidat fotografie receptu