Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový rolovaný knedlík s omáčkou z rukoly a pečeným masem

Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s našim receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na kmíně a poté jej podáváme s rolovaným knedlíkem a smetanovou omáčkou s rukolou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 496 kJ /
3 465 kcal
Bílkoviny307,98 g
Tuky168,92 g
Vláknina24,51 g
Cholesterol 946 mg
Sodík 2,43 g
Sůl5,37 g
Sacharidy169,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a nakrájíme na měsíčky. Cibuli a česnek na kolečka. Krok 2: Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přendáme do pekáče s olivovým olejem. Přidáme nakrájenou kapii, cuketu, česnek, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct. Krok 3: Prvních 20 minut pečeme na 250 °C, pak ztlumíme na 110 °C a pečeme pomalu 2-3 hodiny (někdy i déle, záleží na mase). Když je skoro měkké, sundáme alobal, teplotu zvýšíme a dopečeme do zlatova. Krok 4: Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme šlehačku, mléko a necháme tak 20 minut provařit. Je-li moc hustá, přidáme ještě mléko.
Nakonec ochutíme octem, cukrem, přidáme nasekanou rukolu a ještě krátce vaříme. Krok 5: Bramborové těsto připravíme dle návodu na obale, rozválíme, poklademe šunkou, rukolou (nekrájenou), slabou vrstvou osolené ricotty a srolujeme pomocí potravinářské folie. Opatrně vidličkou na několika místech propíchneme a dáme vařit. Vaříme opět dle návodu na obale.

Zveřejněno 16. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový rolovaný knedlík s omáčkou z rukoly a pečeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6wN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový rolovaný knedlík s omáčkou z rukoly a pečeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6wN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes: Krása :yes:

RubyRom: :-*:-*:-K

kouzelné:-K:yes:

Ivace64: Moc děkuji Ivanko :-K:-K

Nádhera!!<3

hospodyne: děkuji :-* :-* :-K

Tak to je zátiší jako fík:yes: Nádherné aranžmá a jídlo skvělé, to se mi moc líbí :yes:

srettka: Moc děkuji :-* :-* :-K

Hezká fotka i nápad :yes::yes:

spagetka: Moc děkuji špagetko :-p :-* :-* :-K

Och ty kouzelnice :-) :-K

Jana Remkova: Děkuji Jani :-* :-* :-K

:yes::yes::yes:

mika59: Děkuji Miládko :-* :-* :-K

Tématické fráze:
omáčka s bramborovým knedlíkem, bramborový knedlík s omáčkou, rolovany bramborovy knedlík, rolované bramborové knedlíky, bramborové knedlíky s omáčkou, rolovaný bramborový knedlíky, bramborový rolovaný knedlík, bramborové knedlíky recept, rukola recepty, veprovy maso s omackou a bramborovy knedlik, rolované bramborové knedlíky recept, omacka z rukoly, s omackou z rukoly, bramborpve knedliky s uzenym masam, bramborové špalíčky s omáčkou z lesních plodů, bramborový knedlík s masem, bramborove knedliky rolovane, bramborové knedlíky v potravinářské folii, mekky bramborovy knedlik, rolovaný knedlík s uzeným masem

Suroviny:
maso, česnek, pepř mletý, sůl, olej olivový, kmín celý, kapie, cuketa, cibule, voda, těsto bramborové, rukola, šunka, sýr ricotta, šlehačka, mléko, máslo, mouka hladká, rukola, pepř bílý mletý, sůl, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu