Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 209 kJ /
3 635 kcal
Bílkoviny196,46 g
Tuky298,28 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 4,94 g
Sodík 2,08 g
Sůl5,00 g
Sacharidy39,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je restujeme cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření. Krok 2: Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme vlažnou smetanu, smíchanou se želatinou. Přidáme pokrájenou slaninu, nadrcené mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané nasekané brusinky a švestky, zlehka vmícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Krok 3: Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 20. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zDA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:yes: :yes: :yes: :-K

Vložila jsem fotografie, na kterých je vidět, že paštika opravdu obsahuje sušené švestky a brusinky.:-K

Brusinky a slivky v paštike nevidno, asi ich tam autorka tentokrát pri výrobe nedala. Slivovicu nemusím, radšej koňak na namočenie ovocia (klasika) a mandle by som nechala v celkou, aby chrumkali...je to príjemné. Fotky sú však veľmi lákavé.

Ivace64: Ivo, nikdo ti nepodsouvá, že by to nebyla tvá paštika, již několikátý dotaz ale zněl KDE JSOU TY ŠVESTKY A BRUSINKY, které by na řezu byly vidět, pokud by tam byly - i nasekané. Je to jako v té původní pohádce o perníkové chaloupce - "osobo nešly tudy děti?" - "pleju len":-) Odpovídáš na vše možné, jen ne na dotaz;-)

Zobrazit 9 starších odpovědí

<3:-D:-K:yes:

Ivo, nezapomněla jsi vmíchat do paštiky ty naložené švestky a brusinky ? Brusinky tu máš jen na ozdobu, ale v paštice ne. Protože to už nemixuješ, ale přidáváš nakonec, tak by tam snad byly vidět, ne ?:-) Nebo jsi přidala jinou fotku;-)
Než jsem tento komentář napsala, tak jsem si fotky důkladně prohlídla, ale opravdu je tam nevidím:-)

Asi bych nechala ty posekané mandle vcelku, už je nemixovala, slivovici vyměnila za koňak - ale vypadá moc lákavě a jako vždy - krásná fotka:yes:

hosta: děkuji:-K

Fajn:yes::yes:

Sušené ovoce ve slivovici?
No, chutě jsou různé...

Mixovat mandle?
No, třeba budou i pak křupat...

Želatina do paštiky?
No, proč ne...

Sypat jednodruhové koření do paštiky?
No, už vidím kuchyňku jak si rve vlasy, když to přešvihla např. s hřebíčkem...

Ale jinak dobré:-)

Super Ivčo..:yes::yes:

Tématické fráze:
kachní paštika recept, brusinky k pastice, paštika z kachních jater, kachní paštika se slivovicí, paštika z kachních jater recept, kachní játra s brusinkami, padtika z kachnich jater, recept na kachní játra, želatina na paštiky, kachní játra paštika, recept na pastiku, recept na pastiku z kachnich jater, recept na paštiky, jake mandle patri do pastiky, kachni pastika s mandle, paštika recept, srnčí paštika s s brusinkami foto, padtika recept, kureci pastika se švestkami, recept na kachní paštiku

Suroviny:
játra kachní, bok česnekový, cibule, česnek, máslo, smetana ke šlehání, želatina, švestky sušené, víno, sůl, pepř černý, tymián, koření hřebíček, skořice mletá, badyán, mandle sekané

Přidat fotografie receptu