Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 884 kJ / 1 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
Tuky | 133,77 g |
Vláknina | 7,15 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Špek pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Vepřovou plec kuchyňsky upravíme, potřeme směsí z dijonské hořčice, mixovaných sušených rajčátek v oleji, soli, pepře a kurkumy. Krok 2: Povrch špalíčku vepřové plece hustě potřeme touto směsí. Ochucené maso vložíme do hluboké pánve s vyškvařeným špíčkem a opékáme z obou stran do zatažení masa. Krok 3: Maso se špekem vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme zlehka karamelizovat.
Přidáme mrkev, nakrájenou na tenká kolečka a zamícháme. Maso s výpekem vložíme do pekáčku, přidáme sypký bobkový list (nebo 2 bobkové listy), zbytek hořčicové směsi, 2 kuličky nového koření a 2 kuličky celého pepře. Zalijeme vývarem z kostí. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů doměkka za stálého podlévání výpekem. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme koření. Maso nakrájíme na plátky a dáme stranou. Sos z masa a zeleniny ponorným mixerem rozmixujeme.
Zakysanou smetanu smícháme se 2 - 3 lžícemi vývaru, přidáme mouku, rozmícháme a vlijeme do sosu.
Necháme ještě povařit cca 12 minut. Krok 5: Omáčku nakonec zjemníme plátkem másla. Dochutíme hořčicí, solí apod.
Omáčku podáváme na talíři s kurkumovými knedlíky. Nakonec položíme na talíř k omáčce plátky masa.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná omáčka s hořčicí, sušenými rajčátky s vepřovým špalíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m93n
Moje poznámka
Jemná omáčka s hořčicí, sušenými rajčátky s vepřovým špalíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m93n
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 45 minutami
Rychlá buchta Margot
XNika před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 2 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 4 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 6 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 6 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 11 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 11 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 11 hodinami
Tématické fráze:
sos k vepřovému masu recept,
sos k vepřovému masu,
sos z výpeku,
vepřové na hořčici,
omačka s hořtici,
recepty omacky,
hořčičná omáčka,
hořčičná omáčka recept,
recept na vepřová plec bez kosti omáčka,
recept na sos k masu,
dionska omacka k masu,
dijonská omáčka pod maso,
sos z kostí,
omáčka z vypeku vepřovému masu,
recepty se sušenou hořčicí,
vepřové s omáčkou,
recepty na omáčky,
omáčka z dijonské hořčice,
omáčka z dijonské hořčice,
omáčky s vepřovým recepty
Suroviny:
plec vepřová,
špek,
rajče sušené v oleji,
sůl,
koření nové koření,
pepř,
kurkuma,
bobkový list mletý,
hořčice dijonská,
mrkev,
smetana zakysaná,
cibule,
cukr třtinový,
máslo,
kost,
mouka
Komentáře (3)