Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka se slaninou a krutonem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 751 kJ /
658 kcal
Bílkoviny27,30 g
Tuky25,62 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy65,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Vaříme tak 6 minut, aby zelenina dobře změkla. Přidáme nasekaný česnek a nasekanou petržel, restujeme tak asi 20 vteřin, aby se základ pěkně provoněl. Krok 2: Přidáme mražený hrášek a vývar. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 10 až 15 minut. Krok 3: Ponorným mixerem rozšleháme na pyré. Osolíme a opepříme. Krok 4: Na rozpálené suché pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Stačí tak 3 až 5 minut. Dáme slaninu stranou a na vypečeném tuku opečeme malá kolečka vykrájená z toastového chleba. Krok 5: Podáváme s opečeným chlebem, posypeme slaninou a dozdobíme nasekanou pažitkou.

Zveřejněno 23. 10. 2016

Poznámka autora mojetara

Jen si dávejte při mixování horké polévky pozor, abyste místo večeře nemuseli vyhledat lékaře. Opaření je snadné a nebývá milé. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/hraskova-polevka-se-.... Jo, a když to trochu přeženete s česnekem (2 stroužky navíc, prolisované) a přidáte špetku muškátového květu, taky je to skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka se slaninou a krutonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka se slaninou a krutonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak polévka teď dovařeno a můžu říct že dobrá, nemusí se ničím zahušťovat. Jen jsem neměla celer ani petržel :-( takže jsem udělala takovou obyč ale příště zkusím i s tou zeleninou.:-p

<3dobra polivcicka,malou radu trochu porky a nechat ji tam rozvarit,mam to vyzkousene;-):-K:yes:

Taketo polievky mixovane mam moc rada.Robievam zo suseneho hrachu,ale urcite vyskusam aj z mrazeneho hrasku.Ukladam do kucharky na vyskusanie,a uz teraz viem,ze mi bude chutit.:yes::yes::yes::-K:-K

popoluska340: Určitě to ovlivní barvu. Můj hrášek byl žlutozelený a polévka také, ze sušeného asi bude do okrova. A z brčálového hrášku by měla být zelená :-) A doporučuju to víc "ohulit" česnekem, v druhé várce jsem to udělal a dal i muškátový květ (špetičku). A polévka měla výraznější chuť.

Tématické fráze:
hrachova polevka zo sucheho hrasku, hrášková polévka ze sušeného hrachu, hrášková polévka ze sušeného hrasku, hrášková polévka, hrášková polévka z mraženého hrášku, polevka z mrazeneho hrachu, hrášková polévka z mraženého hráchu, hrášková polévka ze suchého hrachu, hrachová polévka se slaninou, hraskova polevka s anglickou slaninou, polévka ze sušeného hrachu, hráškové pyré polévka, hrášková polévka s klobásou, polevka ze suseneho hrasku, recepty hrášková polévka, hráškova polévka suseny hrach, polevka z mrazenho hrachu, polevka z mrazeneho hrasku se slaninou, hraškova se se slaninou, hrachová polévka s anglickou

Suroviny:
máslo, olej olivový, cibule, petrželka hladkolistá, hrášek mražený, vývar kuřecí, slanina anglická, chléb toustový tmavý, pažitka, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu