Suroviny
Porce: 8 velkých porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 964 kJ / 4 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,44 g |
| Tuky | 242,88 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 493,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Krok 2: Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.
Krok 4: Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.
Krok 5: Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Moje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty,
recepty moučníků z vaječných bílků,
levandulový moučník,
levandulove moucniky,
moučník na sobotu,
moucnik z kompotovanych jahod,
moucnik z medu,
malý moucnik,
moucnik opera,
moučník se sušené šlehačky,
plzen.rozhlas.cz/babicka,
rozhlas cz plzen recepty,
muzika moučníky,
moucnik s kompotovanych jahody,
malý moučník recept,
kokos jahody moucnik,
levandule moucnik,
moučníky z kompotovaných jahod,
moučné penízky do polévky,
recept na opera moučníky
Suroviny:
mouka,
cukr krupice,
med,
vejce,
olej,
kokos strouhaný,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kompot jahodový,
kokos,
cukr krupice
Komentáře (14)
No, "Preji vam hezky den" mi zní lépe než "Mějte krásný den", že
Děkuji