Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové prsty v sýrovém trojobalu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 685 kJ /
642 kcal
Bílkoviny34,10 g
Tuky19,82 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,19 g
Sacharidy79,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty.
Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme. Vodu slijeme, prsty zchladíme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku okapat. Krok 2: V misce promícháme strouhanku, nastrouhaný sýr a šalvěj (použila jsem sušenou).
Celerové prsty obalujeme jako řízky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme s bramborou kaší nebo bramborami.

Zveřejněno 28. 10. 2016

Poznámka autorky radiator

Celerové prsty můžete také před obalováním potřít propasírovaným česnekem.

Výborně se k nim hodila jako dip dýňová marmeláda, kterou jsem promíchala s pikantní hořčicí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové prsty v sýrovém trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové prsty v sýrovém trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zYX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tohle by mi určitě chutnalo, celer je moje velice oblíbená zelenina:-K:yes:

:-K:-K:yes::yes:

<3:yes:

Celer můžu jakkoliv, takhle určitě taky:yes:

<3:yes:

Tématické fráze:
patizon v sýrovém těstíčku, celerové plátky v trojobalu, celerové řizky v syrovém těstíčku recept, celerový přeliv na maso

Suroviny:
celer, vejce, mouka hladká, strouhanka, sýr nastrouhaný, šťáva citronová, šalvěj, olej, sůl

Přidat fotografie receptu