Suroviny
Porce: 8 dortových porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 014 kJ / 2 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,25 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 437,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo Heru - nesmí se vařit! Přisypeme krupicový cukr. Jakmile se krupicový cukr rozpustí v másle, přidáme 3 lžíce holandského kakaa - mělo by být také dobře prosáté. Stále ještě máme v kastrůlku na kamnech. Do této dobře smíchané hmoty nalijeme výše uvedené množství převařené vody. Měla by být teplá až horká, a vše ještě jednou dobře zamícháme. V tuto chvíli již dáme kastrůlek z plotny. Necelý jeden hrnek této směsi odebereme a uchováme. Bude nám sloužit jako poleva na hotový dortík.
Krok 2: V míse ušleháme 2 celá vejce, přidávám trošku citronóvé kůry a vmícháme směs s kakaem, kterou jsme si připravili v kastrůlku. Prosijeme polohrubou mouku a přidáváme k ostatním surovinám po částech. Na závěr do směsi vmícháme prášek do pečiva. Těsto bude řidší, opatrně ho vléváme na plech-formu-na pečicí papír.
Krok 3: Máme předehřátou troubu, moučník je již připravený ve vymazané a kokosem vysypané formě a budeme péct při mírnější teplotě do 200 st. asi 20 minut - půl hodiny. Pokud přijmete můj typ, tak se mi osvědčilo formu vymazat ztuženým pokrmovým tukem a formu vysypávám strouhaným kokosem. Kokosem vysypaná forma dá moučníku bonus navíc!
Krok 4: Zatímco máme moučník v troubě a peče se, začneme pracovat s kokosem. Na malé pánvi opražíte zhruba 3 lžíce strouhaného kokosu. Za malou chvilku se kokos velmi krásně rozvoní.
Krok 5: Po upečení - na zcela horký moučník nalijeme odloženou polevu, kterou jsme si nechali v hrníčku a stěrkou rychle a jemně rozetřeme na povrchu moučníku. Na polevu nasyme kokos, který jsme si opražením připravili.
Krok 6: Je pečeno, dali jsme polevu, zasypali jsme polevu opraženým kokosem. Řada je na marmeládě. Dávám pikantní rybízovou, ale nemusíte samozřejmě dávat vůbec anebo si zvolit dle své vlastní chuti. Po obvodu natírám marmeládou a zasypávám čistě bílým - nepraženým strouhaným kokosem.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Moje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Neregistrovaný před 50 minutami
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 2 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 3 hodinami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 3 hodinami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
skarlet dalton film,
scarlett kniha receptů,
dort skarlet,
skarlet . filmy,
skarlet joanne whalley,
scarlet řezy,
řezy scarlett,
vyznam jmena scarlett,
dort šalamoun,
scarlett řezy,
jak krájet kokos na povrchu moučníku,
jen pro formu význam,
šalamoun poleva,
význam prosáte kakao,
jahodový recept džem bez chemických přísad
Suroviny:
tuk hera,
cukr krupice,
voda,
kakao holandské,
vejce,
kůra citronová,
mouka,
prášek do pečiva,
kokos strouhaný,
marmeláda pikantní
Komentáře (11)