Suroviny
Porce: 8 dortových porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 014 kJ / 2 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,25 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 437,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo Heru - nesmí se vařit! Přisypeme krupicový cukr. Jakmile se krupicový cukr rozpustí v másle, přidáme 3 lžíce holandského kakaa - mělo by být také dobře prosáté. Stále ještě máme v kastrůlku na kamnech. Do této dobře smíchané hmoty nalijeme výše uvedené množství převařené vody. Měla by být teplá až horká, a vše ještě jednou dobře zamícháme. V tuto chvíli již dáme kastrůlek z plotny. Necelý jeden hrnek této směsi odebereme a uchováme. Bude nám sloužit jako poleva na hotový dortík.
Krok 2: V míse ušleháme 2 celá vejce, přidávám trošku citronóvé kůry a vmícháme směs s kakaem, kterou jsme si připravili v kastrůlku. Prosijeme polohrubou mouku a přidáváme k ostatním surovinám po částech. Na závěr do směsi vmícháme prášek do pečiva. Těsto bude řidší, opatrně ho vléváme na plech-formu-na pečicí papír.
Krok 3: Máme předehřátou troubu, moučník je již připravený ve vymazané a kokosem vysypané formě a budeme péct při mírnější teplotě do 200 st. asi 20 minut - půl hodiny. Pokud přijmete můj typ, tak se mi osvědčilo formu vymazat ztuženým pokrmovým tukem a formu vysypávám strouhaným kokosem. Kokosem vysypaná forma dá moučníku bonus navíc!
Krok 4: Zatímco máme moučník v troubě a peče se, začneme pracovat s kokosem. Na malé pánvi opražíte zhruba 3 lžíce strouhaného kokosu. Za malou chvilku se kokos velmi krásně rozvoní.
Krok 5: Po upečení - na zcela horký moučník nalijeme odloženou polevu, kterou jsme si nechali v hrníčku a stěrkou rychle a jemně rozetřeme na povrchu moučníku. Na polevu nasyme kokos, který jsme si opražením připravili.
Krok 6: Je pečeno, dali jsme polevu, zasypali jsme polevu opraženým kokosem. Řada je na marmeládě. Dávám pikantní rybízovou, ale nemusíte samozřejmě dávat vůbec anebo si zvolit dle své vlastní chuti. Po obvodu natírám marmeládou a zasypávám čistě bílým - nepraženým strouhaným kokosem.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Moje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 9 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 11 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 4 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 6 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 7 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 7 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 8 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 9 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 9 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 9 hodinami
Tématické fráze:
skarlet dalton film,
scarlett kniha receptů,
dort skarlet,
skarlet . filmy,
skarlet joanne whalley,
scarlet řezy,
řezy scarlett,
vyznam jmena scarlett,
dort šalamoun,
scarlett řezy,
jak krájet kokos na povrchu moučníku,
jen pro formu význam,
šalamoun poleva,
význam prosáte kakao,
jahodový recept džem bez chemických přísad
Suroviny:
tuk hera,
cukr krupice,
voda,
kakao holandské,
vejce,
kůra citronová,
mouka,
prášek do pečiva,
kokos strouhaný,
marmeláda pikantní
Komentáře (11)