Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami

Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se do toho a ochutnat.

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 729 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny177,41 g
Tuky35,24 g
Vláknina51,96 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 1,91 g
Sůl4,40 g
Sacharidy60,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme a pokrájíme si zeleninu. Krok 2: Do většího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme citron, řapíkatý celer, 2 šalotky, mrkev, 2 stroužky česneku, bobkové listy a sůl. Krok 3: Chapadla z kalamárů dobře omyjeme a vložíme do vařící vody, kde se ihned stočí a zaplní tak dno hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme v mírném varu 90 minut. Krok 4: Jakmile jsou chapadla ideálně měkká, vyjmeme je z vody. Zda jsou vařená poznáme tak, že když do silné části chapadla zapíchneme vidličku, tak krásně svalem projde. Krok 5: Ještě za tepla opatrně, za pomocí ubrousku, stáhneme povrchovou vrstvu tzv. kůže. Kdo chce, může i ponechat, není to na škodu. Chapadla necháme lehce vychladnout. Krok 6: Mezitím dáme vařit osolenou vodu na čerstvé těstoviny – v tomto případě tagliatelle. Krok 7: Do hlubší pánve vložíme lžičku přepuštěného másla. Přidáme nadrobno nakrájené dvě šalotky, jeden stroužek česneku a na kostičky nakrájenou kapii. Krok 8: Necháme lehce zesklovatět a přidáme nakrájená chapadla na kolečka. Tloušťka koleček záleží na naší chuti. Vše lehce opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme mořskou solí. Krok 9: Promícháme a přidáme uvařené čerstvé těstoviny, a dvě kávové lžičky pesta z medvědího česneku. Krok 10: Opět promícháme a podáváme s bílým vínem.

TIP: Desatero: mořské plody - rady, tipy a oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjyQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjyQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

<3chobotnicove chapadla,vetsinou michame s jinymi morskymi plody,ale vyzkousim urcite Vas recept,muze to byt moc dobre:-K:yes::yes:

Pěkná fotka:-D:yes:

To by mne lákalo, ale: kde koupit chapadla?

Jana Remkova: ... tak to ani náhodou, po 90 minutách krásně měkké :yes::yes: Česko není Egypt:-8

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
příprava kalamaru, kalmar peruánský recepty, kalmar peruánský, úprava kalamaru, kalmar peruánský recept, salát z kalamárů, recepty z kalamaru, kalmar recept, kalamar peruansky, jak vařit chapadla kalmara, příprava chapadel kalamárů, kalmary recepty, kalmar chapadla recept, jak připravit kalmar, kalamar peruansky recepty, pomazánka z kalamárů, chapadla na grilu, recepty na kalmáry, kalmar chapadla, polévka z kalamárů

Suroviny:
chapadla z olihní, citron, celer, mrkev, česnek, bobkový list, cibule šalotka, kapie červená, ghee, pesto z medvědího česneku, pepř mletý, sůl mořská

Přidat fotografie receptu