Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se sladkokyselou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie117 kJ /
28 kcal
Bílkoviny1,22 g
Tuky0,17 g
Vláknina2,49 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a orestujeme na něm cibulku s česnekem, přidáme karotku a necháme rozvonět. Krok 2: Do hrnce přidáme vypocený lilek a necháme ho opéct. Přidáme papriku a vše zalijeme rajčatovou passatou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nasekaný špenát, bazalku a kapary. Ochutíme solí, balsamikem a medem. Výsledná chuť by měla být vyvážená - sladkokyselá. Krok 3: Podáváme s těstovinami typu fettuccine nebo linguine, ozdobené lísky čerstvé bazalky.

Zveřejněno 5. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se sladkokyselou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vXm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se sladkokyselou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vXm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Děkuji :-K

Pěkné :yes:

Proč ne?<3:yes:

Dělávám často, máme moc rádi takto připravenou a ochucenou zeleninu:yes:, většinou ale peču v troubě, chvíli zakryté, pak odkryté.

Tématické fráze:
těstoviny se zeleninou, těstoviny s passatou

Suroviny:
olej olivový, cibulka jarní, česnek, karotka, paprika, lilek, passata rajčatová, špenát baby, kapary, sůl, bazalka čerstvá, balsamico, med, těstoviny

Přidat fotografie receptu