Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá cibule (cibulka)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 283 kJ /
1 980 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60,04 g
Sůl150,00 g
Sacharidy495,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a svaříme nálev. Krok 2: Cibuli nakrájíme - menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka - a naskládáme do sklenic. Krok 3: Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 mniut).
Podáváme jako kyselé okurky.

Zveřejněno 6. 11. 2016

Poznámka autorky cathleen

Kdysi jsme tak zavářeli drobnou cibuli množilku. Pak jsme ji přestali pěstovat, a protože máme křupavou sladkokyselou cibuli moc rádi, zavařuji ji takhle.

Vlevo cibule žlutá, vpravo červená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá cibule (cibulka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ADR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá cibule (cibulka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ADR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

<3nakladam cibulky stale a do nekterych pridavam kren a kopr.delavala to moje babicka.tuto cibuli urcite vyzkousim:-K:yes:

Ja neviem, prečo ma toto nenapadlo...Tiež sme doma kedysi zavárali perlovku, na jeseň aj s poslednými zelenými paradajkami...prekladali sme to zelerovou vňaťou a malo to taký zvláštny šmrnc.

magdalenka: vidíš, a mě zas nenapadlo proložit cibule vnaťou:-) a přitom mám různé bylinky tak ráda!
Perlovka je perlovka (zcela stejně se nahradit nedá), ale tahle cibule je také výborná - věřím, že někdo zkusí :-p

Červenou cibuli jsem si koupila na marmeládu, toto je také velmi zajímavé a jak se znám, určitě bych do sklenic dala i česnek ;-):yes:

yanull: s cesnekem taky urcite moc dobre;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Malé cibulky se dobře loupou, když se přelijí vařící vodou ;-)

zizala: ;-):-D, s " lépe " už souhlasím:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

To se mi líbí:-), my jsme kdysi taky zavařovali ty malé, loupal je manžel - já jsem odmítala:-), ale po několika letech už odmítal loupat i on a tím jsme s cibulkama skončili:-D, ale měli jsme je moc rádi:-)

maris: :-D:-D:yes::yes:

Tu červenou zkusím, tu miluju :yes::yes::yes:

cathleen: já ti rozumím, já jen, že ji mám prostě raději než tu žlutou ;-);-)

Zobrazit starší odpověď

Dobrá inspirace, malé celé cibulky jsem dělal, ale tohle ne :)

Taky jsem nakládala jen perlovku - po zkušenostech, kdy po necelém roce začala mít "tečky" jsem ji před naložením blanšírovala. Tohle zkusím:yes:, ale taky ji nechám přejít varem, cibule je potvora:-D

My jsme takhle zavářeli právě tu malou cibulku, vypěstovanou ze semínek. Zavařit řezy z velkých cibulí je dobrý nápad :yes:

zizala: ano a spoustu času jsme ztratili při jejím loupání. Už dávno ji nepěstujeme, ale sladkokyselou úpravu máme pořád rádi:-8

hosta: tečky jsme na cibuli nikdy neměli, tak si to neumím představit.

tejaja: řekla bych, že ta drobná cibulka je na chuť jemnější. Ale tahle větší, jako příloha, taky výborná. Nedělali jsme to snad pět let, znovu až letos. A jediná sklínka (7 dl), která z těch zavařovaných nechytla, zmizela hned po otevření :-D

Zobrazit starší odpověď

Nooo, toto sa mi páči. Čistú cibuľu som nikdy nenakladala, ale stálo by to za to vyskúšať. Ukladám a keď sa budem nudiť, urobím. :yes:;-)

Tématické fráze:
nálev na cibulky, cibule perlovka, sladkokysela cibule, zavarene cibulky, jak zavarit cibulky, jak zavařit malé cibulky, cibule v nalevu, zavařované cibulky, jak zavarit cibulku, lák na cibulky, zavařovaná cibulka, jak oloupat malé cibulky, cibule množilka, cibulky v nálevu, recept na lak na cibulky, loupání malých cibulek, nálev na cibuli, nalev na cibulku, jak oloupat cibulku, jak oloupat malou cibuli

Suroviny:
cibule, voda, ocet, sůl, cukr, bobkový list, hořčice, koření nové koření

Přidat fotografie receptu