Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 531 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny61,70 g
Tuky74,49 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy451,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků. Krok 4: Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).

Zveřejněno 6. 11. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9ZM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9ZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dnes jsem vyzkoušela rohlíčky na sladko.Opravdu jsou božské a nadýchané jen se ponich zaprášilo<3
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.

Moc pěkné :yes:

Tang zhong som už vyskúšala, robila som s ním pagáče, predtým slané rohlíky. Teda nielen do sladkého pečiva. Je zaujímavé, že pečivo je dlhšie mäkké, vláčne aj na druhý deň. Použila som však iný pomer vody a múky (přiměřene - skoro od oka). Slabých 100 ml vody na 15 g múky. Celkovo som robila pagáče z 500g múky. Pagáče boli zase trochu INÉ.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...;-)

:-O tak jsi mne na půl hodiny zaměstnala, když jsem si o tom tang zhongu všude možně četla. Takže tato metoda jde na jakékoliv kynuté - lépe sladké - těsto (předpokládám) - je to moc zajímavé:yes:

hosta: recept na tangzhong tu mám už delší dobu a odkaz jsem dala do Poznámky. Už tehdy jsem slíbila, že přidám i nějaké pečivo s ním, a začala jsem s tím až včera:-(

Jak píše magdalenka (díky za postřeh :-K )....mně se ale zdá, že je nejlepší ve sladkém pečivu. Slané dělá trochu buchtovitější a to nechutná každému. U sladkého je naopak tato vlastnost žádaná.
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...

Tématické fráze:
tangzhong, tang zhong rohliky, z jaké mouky se dělá tangzhong, omládek lednice, sladke rohlíčky nekynute s makem, sladké rohlíčky bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, voda, voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu