Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 564 kJ /
1 569 kcal
Bílkoviny94,00 g
Tuky104,14 g
Vláknina8,81 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 929 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy59,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata i se šťávou, propláchnutou cizrnu (obojí z konzervy) a chvilku povaříme. Přilijeme trochu vývaru – pak ještě přidáváme podle žádané konzistence omáčky. Povaříme tak 5 minut na středním ohni. Přidáme lžičku bazalky, zakryjeme a dusíme ještě 5 minut. Krok 2: Dáme vařit na drobnější kostky nakrájené brambory v osolené vodě. Krok 3: Mezitím smícháme mleté maso s vejcem, pepřem a solí. Vytvoříme karbanátky pomocí velké lžíce, které ještě dotvarujeme v mokré ruce a opečeme je na oleji na středně vysokém plameni, tak 4 až 5 minut z každé strany. Na jejich pečení volím řepkový olej. Krok 4: Zbavíme se oleje v pánvi, vytřeme ji lehce třeba papírovou kuchyňskou utěrkou. Trochu olivového oleje na pánvi rozehřejeme a dáme karbanátky zpět na pánev. Na každý karbanátek dáme dobrou špetku strouhaného sýra, přelijeme každý lžící omáčky a zakryjeme. Necháme asi 3 minuty, aby se sýr roztekl. Pak přidáme zbylou omáčku mezi karbanátky, zakryjeme a na mírném ohni 3 minuty ještě prohřejeme. Krok 5: To je tak čas na přípravu přílohy – šťouchaných brambor. Brambory slijeme, rozbijeme mačkadlem na polokaši, vmícháme máslo a nasekanou petrželku. Případně ještě mírně dosolíme. Krok 6: Karbanátky podáváme se šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 7. 11. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rljp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rljp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

<3omacku delavam podobnou a do karbenatek bych jeste pridala cesnek,ale je to dobrota:-K:yes:

nanny: Jo, dobrý nápad, tentokrát jsem se držel zpátky. :-)

Tématické fráze:
recept z cizrny, cizrna recept, řepkový karbanátky, cizrna recepty, co se zbylýma karbanátkama, karbanátky z mletého masa a cizrny, karbanátek 400 g mleteho masa, karbanátky s mletým masem a cizrnou, karbanatky na pánvi, masové karbanatky s cizrnou, omáčka s karbanátky, karbanatky v tomate, omáčka ke karbenatkum, karbanatky s masem a cizrnou, rajcatova omacka s cizrnou, kuličky z mletého masa s cizrnou, karbanátky v omáčce

Suroviny:
maso mleté, vejce, pepř mletý, sůl, sýr nastrouhaný, olej olivový, olej rostlinný, cibule bílá, rajče, cizrna, olej olivový, vývar kuřecí, bazalka čerstvá, brambory, sůl, petrželka hladkolistá, máslo

Přidat fotografie receptu