Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 564 kJ /
1 569 kcal
Bílkoviny94,00 g
Tuky104,14 g
Vláknina8,81 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 929 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy59,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata i se šťávou, propláchnutou cizrnu (obojí z konzervy) a chvilku povaříme. Přilijeme trochu vývaru – pak ještě přidáváme podle žádané konzistence omáčky. Povaříme tak 5 minut na středním ohni. Přidáme lžičku bazalky, zakryjeme a dusíme ještě 5 minut. Krok 2: Dáme vařit na drobnější kostky nakrájené brambory v osolené vodě. Krok 3: Mezitím smícháme mleté maso s vejcem, pepřem a solí. Vytvoříme karbanátky pomocí velké lžíce, které ještě dotvarujeme v mokré ruce a opečeme je na oleji na středně vysokém plameni, tak 4 až 5 minut z každé strany. Na jejich pečení volím řepkový olej. Krok 4: Zbavíme se oleje v pánvi, vytřeme ji lehce třeba papírovou kuchyňskou utěrkou. Trochu olivového oleje na pánvi rozehřejeme a dáme karbanátky zpět na pánev. Na každý karbanátek dáme dobrou špetku strouhaného sýra, přelijeme každý lžící omáčky a zakryjeme. Necháme asi 3 minuty, aby se sýr roztekl. Pak přidáme zbylou omáčku mezi karbanátky, zakryjeme a na mírném ohni 3 minuty ještě prohřejeme. Krok 5: To je tak čas na přípravu přílohy – šťouchaných brambor. Brambory slijeme, rozbijeme mačkadlem na polokaši, vmícháme máslo a nasekanou petrželku. Případně ještě mírně dosolíme. Krok 6: Karbanátky podáváme se šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 7. 11. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rljp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rljp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

<3omacku delavam podobnou a do karbenatek bych jeste pridala cesnek,ale je to dobrota:-K:yes:

nanny: Jo, dobrý nápad, tentokrát jsem se držel zpátky. :-)

Tématické fráze:
recept z cizrny, cizrna recept, řepkový karbanátky, cizrna recepty, co se zbylýma karbanátkama, karbanátky z mletého masa a cizrny, karbanátek 400 g mleteho masa, karbanátky s mletým masem a cizrnou, karbanatky na pánvi, masové karbanatky s cizrnou, omáčka s karbanátky, karbanatky v tomate, omáčka ke karbenatkum, karbanatky s masem a cizrnou, rajcatova omacka s cizrnou, kuličky z mletého masa s cizrnou, karbanátky v omáčce

Suroviny:
maso mleté, vejce, pepř mletý, sůl, sýr nastrouhaný, olej olivový, olej rostlinný, cibule bílá, rajče, cizrna, olej olivový, vývar kuřecí, bazalka čerstvá, brambory, sůl, petrželka hladkolistá, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu