Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 169 kJ /
996 kcal
Bílkoviny47,52 g
Tuky51,47 g
Vláknina22,99 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy77,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a s uzeninou nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Zelí vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Cibuli na sádle usmažíme do zlaté barvy. Přidáme polovinu česneku, papriku, protlak a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přihodíme brambory a uzeninu. Krok 3: Přisypeme koření a sůl a vaříme téměř do měkka. Zelí dáme do jiného hrnce, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut. Krok 4: Do téměř měkkých brambor přidáme zelí a promícháme. Mouku rozmícháme v troše vody a přilijeme do vařícího základu. Krok 5: Společně provaříme cca 10-15 minut. Dochutíme chilli, zbytkem česneku případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 18. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpOX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mám připravený buřtíky a čerstvé kysané zelí a Z ldeničky se na mě dívá Smetana. Na opékání buřtíků je vedro, zelí se smetanou ke svačině, to by byla rychlovka. Tak chci udělat segedín z buřtů, vidím že to jde bramborový guláš se zelím tak ono jde prakticky všechno. Určitě se nebojím experimentovat a to až tak dalece, že některé mé recepty moderátorky neschválí.Tak třeba kdo by taky jedl medůzovou polévku že ? Přestože se jedná o vykrajované vařené prasečí kůže které jako medúza pouze vypadají. Zde ale děkuji za inspiraci, tak až bude v kuchyni přijatelně opustím klimatizovaný ateliér a bazén a pustím se do buřtového segeďáku.

Zajímavý nápad :-)

Super,rychlovka! :) :yes:

Alenulle: Děkuji..;-):-K

Jaaj toto som potrebovala,super receptik na zajtrajsi obed.:-):-):-):-):yes::yes::yes::yes::yes:

...moc líbí!!! :yes:
...já u těhle "mogulů"(husté polévky) začínám s cibulovou jížkou, je to trochu pohodlnější, nemusím potom mouku dovářet.

Tom Beyk: Jasně Tome souhlasím, taky to někdy tak dělám, ale tady jsem to zvolila takhle.:-) A děkuji Ti moc;-)

<3super,vyborny napad:-K:yes:

Milá miko jídlo bylo hned uvařené přes noc se pěkně rozleželo .Rodinka si šmákla chlapi si ho dali s chlebem a já s holkama s knedlikem ,který zbyl od rajský omáčky.Pro ostatní kuchařinky i kuchaře receptík doporučuju je rychlý ,snadný,levný a hlavně chutný.:yes:

Kucina: Děkuji Ti moc za milou zprávu. ;-) Jsem moc ráda, že recept nezklamal..:-)Díky:-K

Nemám doma žádnou uzeninu,ale krčí se mi v lednici zbytek uzeného .Jdu na to, at na zítra mám uvařeno. Dík za inspiraci.:yes:

Kucina: Budu ráda za vyzkoušení a názor..;-);-)

gfgfgfgf:-8

Tématické fráze:
guláš se zelím, segedínský guláš s bramborem, jak chutný buřtguláš se kysaným zelím, gulas se zelim a s bramborem, bramborový segedinský guláš, guláš se se zelim, bramborový guláš, recepty segedín s bramborem, buřtguláš se zelím, brambory kysane zeli parek, guláš zelí, bramborovy gulas segedinsky, bramborovy gulas segedinsky, bramboráky se zelím, segedínský guláš s brambor.knedlíkem, guláš zelim, bramborák se zelím, bramborový guláš recepty, bramborovy guláš recept, gulas se zelim a klobasou

Suroviny:
brambory, zelí kysané, párky, cibule, česnek, sádlo, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, mouka hladká, vývar, pasta chilli, kmín celý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu