Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaná bublanina

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 721 kJ /
3 279 kcal
Bílkoviny116,57 g
Tuky183,73 g
Vláknina40,66 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 4,06 g
Sůl9,84 g
Sacharidy274,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa :-) Krok 2: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá. Krok 3: Osolíme a opepříme. Krok 4: Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlou podušenou směs, rozložíme rozpůlená rajčátka, posypeme bazalkou a petrželkou. Krok 5: V misce rozšleháme žloutky se solí a mlékem, přidáme mouku a vytvoříme těsto asi jako na palačinky, které ještě zjemníme sněhem z bílků ušlehaných se špetkou soli. I Krok 6: hned nalijeme na zeleninu, rozetřeme, posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25-30 minut do růžova. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, ale ani studené to není špatné ;-)

Zveřejněno 31. 5. 2009

Poznámka autorky zizala

Inspirace: časopis Chef Gurmán, únor 2008, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjrR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjrR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Martina: Nie som si istá, či by ti cesto vyskočilo, nie je v ňom prášok do pečiva, skypruje to len sneh. Tej zeleniny je dosť veľa...

Dobrý den.
Recept mě moc zaujal...Jen tak přemýšlím, co by se stalo kdybych nejdřív nalila těsto, nebo jeho část, na plech, na to slaninu a zeleninu.... Jakoby na způsob jak se dělá sladká bublanina?
Vypadá to podle fotek hodně jedle, jen mi přijde že se to rozpadá potom? :-8:-)

velmi zajímavé;-):yes:

Žížalko, krásný recept, už ho mám v oblíbených a Ty máš ode mě bodík:yes::-)

Žížalo:-):yes:tak to je tedy paráda.Tohle jde na 100% do oblíbených a já mám jistou letní večeři.A určitě ne jen jednou:-D

Toto opravdu můžu, recept se mi moc líbí a i krásných fotek cítím chuť bublaniny.:-p Bodík:yes:

Děkuji, chvála potěší;-)

Tak tohle je bublanina podle mého gusta...:-p Žížalko, máš krásné fotky i sloh, text se dobře čte, což oceňuji - někdy recept ani nedočtu, protože mi to prostě nejde...:-)
Ukládám...:-)

Jo, kdyby se dalo jíst jen očima...:-p:-))

Tedy žížalko tohle stojí i za pozdní večeři :-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
chef gurmán recepty, bublanina, bublanina recept, recept na slanou bublaninu, chef gurman, recept sloh, cuketová bublanina, bublanina se slaninou, recept bublanina, slané těsto na plech, bublanina se snehem, recepty chef gurman, chef gurman-recepty, bublanina nas, bublanina s cukety, bublanina tenká, cuketová bulanina, slané palačinky na plech, slané koláče na plech, slané palačínkové těsto na plech

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, vejce, sůl, lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, rajče cherry, cibule, česnek, slanina anglická, petrželka, bazalka čerstvá, sýr tvrdý, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu