Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné taliány s rajčatovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 509 kJ /
1 078 kcal
Bílkoviny57,14 g
Tuky68,52 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 409 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,81 g
Sacharidy53,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změna role taliánů, budou základní surovinou. Paprikám uřízneme vršky, odstraníme semeníky i membrány. Zahřejeme větší množství vody, osolíme a když přijde voda k varu, vložíme papriky. Vaříme asi 2 minuty. Pak vyjmeme a necháme okapat. Krok 2: Taliány zbavíme střívka a rozmělníme. Můžete v ruce, případně můžet ještě více rozsekat v robotu na jemnější hmotu nebo rozemlít. Já použil jenom ruce. Nakrájíme cibuli a žampiony na drobno, dáme k masu. Přidáme vejce, 2 lžičky kaparů a nasekaný česnek. Opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Vše dobře promícháme. Opět můžeme pracovat rukama nebo nasadíme dostupnou techniku. Šlehač není asi nejoptimálnější, metly by posloužily jistě lépe. Každopádně si hlídáme, aby se při šlehání nerozprskla hmota po kuchyni. Buď máme misku s otvorem (dobrá vychytávka) nebo vršek mísy chráníme třeba rukou. Krok 3: Na lžíci másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme bobkové listy a nové koření. Po chvilce přidáme rajčatové pyré a nakrájené rajče – rajče podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na jemnější plátky. Promícháme a vaříme asi tak 3 minuty. Krok 4: Přilijeme zeleninový vývar. Pokud je konzistence omáčky moc hustá, přidáme ještě trochu horké vody. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut. V závěru přidáme trochu cukru, lžičku limetkové šťávy a dosolíme podle chuti. Krok 5: Papriky naplníme masovou směsí, zapékací misku vymažeme máslem a do ní postavíme naplněné papriky. Přes papriky přelijeme rajčatovou omáčku. Zaklopíme vršky na papriky, misku překryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut. Pak alobal sundáme a pečeme ještě 20 minut. Pokud zvolíme sýr (mozzarrellu či jiný), nastrouháme na papriky v závěru pečení – sýr necháme roztéct. Krok 6: Podáváme s rýží. Vyzkoušel jsem natural i klasickou bílou. Petrželka je tu na ozdobu.

Zveřejněno 22. 11. 2016

Poznámka autora mojetara

Recept také krok za krokem na fotkách na http://www.mojetara.cz/recipe/papriky-plnene-talia...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné taliány s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné taliány s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
plněné papriky s rajčatovou omáčkou, jak připravit taliány, plněné papriky, vaření taliánů, recept pecene papriky s rajcatovou, plnene papriky s omáckou, plněné papriky s rajčatovou omáčku, zapecene plněné papriky s rajcatovou, plněné papriky s rajčaty, recept na přípravu taliany, zapečené taliany, těstoviny taliany, plnena paprika, plonene papriky s rajcatovou omackou v troube, taliány recepty, peceny talian, plněné papriky s rajcatovou omáčkou v troubě, recept s taliány, pouziti taliana v kuchyni, taliány v receptech

Suroviny:
taliány, paprika, vejce, kapary, sůl, žampióny, česnek, majoránka, pepř, máslo, cibule, pyré rajčatové, rajče, cukr, šťáva limetková, sůl, máslo, petržel

Přidat fotografie receptu